INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Wilo-Stratos MAXO: Nova era u pumpnoj tehnici

13.02.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Sa novom „Wilo-Stratos MAXO“ pumpom, naslednikom legendarne pumpe „Wilo-Stratos“, proizvođač iz Dortmunda potvrdio je svoju poziciju digitalnog pionira u pumpnoj industriji. „Wilo-Stratos MAXO“ postavlja nove standarde u energetskoj efikasnosti i jednostavnosti korišćenja, i još jednom dokazuje vodeću poziciju kompanije Wilo kada su u pitanju inovacije. Impresivan novi dizajn ove smart pumpe nagrađen je „Design Plus“ priznanjem na sajmu „ISH“ u Frankfurtu.

„Wilo-Stratos MAXO“ je prva smart pumpa na svetu. Novine koje ona donosi su:

  • Nova „Green Button“ tehnologija naslednik je naše tehnologije crvenog dugmeta (red button) i predstavlja kombinaciju dokazanih karakteristika i novih, optimizovanih funkcija, čime se postiže još komfor i jednostavnost korišćenja. Bilo nam je važno da instalaciju pumpe učinimo još lakšom - objašnjava direktor proizvodnje u kompaniji Wilo, Michael Dieckmann.
  • Razne mogućnosti povezivanja i komunikacije čini pumpu „Wilo-Stratos MAXO“ izuzetno fleksibilnim rešenjem za mnoge sisteme BMS-a. Analogni i digitalni interfejsi, koji su na starom „Stratosu“ bili prisutni samo kao opcija dostupna kroz IF module, sada su standardni deo pumpe „Wilo-Stratos MAXO“. Najnoviji komunikacioni interfejsi, kao što je Bluetooth, omogućavaju direktno povezivanje sa mobilnim uređajima, dok Wilo Net obezbeđuje novu standardnu mogućnost za međusobno povezivanje Wilo proizvoda, na primer, za istovremeno upravljanje više pumpi, što „Stratos MAXO“ čini jednim od najbolje povezanih uređaja tog tipa na tržištu.
  • U budućnosti će biti moguće upravljati pumpom i kontrolisati je kroz posebnu aplikaciju koja će očitavati podatke sa uređaja i, na primer, učiniti ih dostupnim radi optimizacije sistema.  Pumpa „Wilo-Stratos MAXO“ postavlja nove standarde u energetskoj efikasnosti u primeni na polju grejanja, ventilacije i klimatizacije (KGH) i sanitarne potrošne vode. Temeljne studije i tržišna istraživanja u ranim fazama razvoja omogućila su kompaniji Wilo da razvije pumpu koja potpuno odgovara i najrazličitijim zahtevima kupaca.

Savršena povezanost, lako podešavanje

Upravljanje i podešavanje same pumpe je veoma jednostavno zahvaljujući vodiču kroz podešavanja, Green Button tehnologije i uputstvima za snalaženje koje sama pumpa nudi. Uz pomoć novo razvijenih tehnilogija i funkcija za uštedu energije (npr. No-Flow Stop, Multi-Flow Adapt i dr.), postignuta je maksimalna efikasnost od EEI ≤ 0.17.

Michael Dieckmann, direktor proizvodnje u kompaniji Wilo objašnjava:

- Multi-Flow Adapt je nova funkcija koja za cilj ima uštedu energije tako što omogućava pumpi da se sa preciznošću prilagodi potrebama drugih pumpi priključenih na istu potrošačku mrežu. Dodatne kontrolne funkcije veoma su lake za korišćenje i omogućavaju rad uz izuzetnu energetsku efikasnost. Na primer, pumpa „Wilo-Stratos MAXO“ može automatski da se prilagodi različitim zahtevima sistema kroz opciju „Dynamic Adapt Plus” bez preciziranja radne tačke. Deo sa priključcima sada je jednostavniji, dostupniji i nudi više prostora, a to znači da on više ne mora da se otvara da bi se obavile osnovne instalacije. Funkcija merenja količine toplotne energije predstavlja još jednu prednost pumpe „Wilo-Stratos MAXO“ - sada je moguće preći iz režima grejanja u režim hlađenja i obrnuto, u cilju posebnog merenja parametara hlađenja.

Novi kontrolni modovi obezbeđuju fleksibilnost i savršenu prilagodljivost svim primenama - mogućnost podešavanja konstantne temperature ili konstantne diferencijalne temperature čini da i pumpa i ceo sistem budu još efikasniji. Kontrola zadate temperature u sistemu takođe pomaže sprečavanju širenja bakterije legionele u sistemima PTV. Pumpa „Stratos MAXO-Z“ je idealna za posebne higijenske potrebe, jer automatski prepoznaje izvršavanje programa termalne dezinfekcije i podržava ispiranje cevi tako što povećava svoje kapacitete do maksimuma.

„Wilo-Stratos MAXO“ je dostupna i kao dupleks pumpa, kao i u varijatni „Wilo-Stratos MAXO-Z“ za primenu u domenu pijaće vode.

Primena

Svoju primenu nalazi u svim KGH sistemima: radijatorsko i podno grejanje, plafonsko hlađenje, grejač vazduha, uređanji za klimatizaciju vazduha, izmenjivač toplote, sistemi PTV... Takođe, može se koristiti i u industrijskim cirkularnim instalacijama.

„Wilo Brings the Future”

Pumpa „Wilo-Stratos MAXO“ doživela je premijeru na vodećem svetskom sajmu energetike, klimatizacije, građevinske tehnologije i obnovljive energije „ISH“, koji je održan u Frankfurtu od 14. do 18. marta 2017. godine. Na ovogodišnjem sajmu, pumpa „Wilo-Stratos MAXO“ dobila je prestižnu „Design Plus powered by ISH” nagradu, koja predstavlja oznaku kvaliteta namenjenu održivim, inovativno dizajniranim proizvodima koji se ističu efikasnom tehnologijom. Kompanija iz Dortmunda još jednom je potvrdila svoj moto „Wilo Brings the Future” koji naglašava njenu težnju da bude digitalni pionir u pumpnoj industriji.

WILO Beograd d.o.o. je ćerka firma WILO SE i jedina je ovlašćena da na teritoriji Srbije i Crne Gore uvozi pumpe, pumpne sisteme, rezervne delove i ostale proizvode kompanije WILO SE. Više od petnaest godina je prisutna na našem tržištu, i tokom tog perioda našeg poslovanja stečen je veliki broj zadovoljnih kupaca i klijenata, jer isključivo nudi proizvode WILO SE, koji se odlikuju vrhunskim nemačkim kvalitetom.

Više o pumpi „Wilo-Stratos MAXO“, ali i ostalim proizvodima kompanije Wilo možete videti ovde.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;