Cigla sa dušom u Todorović ciglani

30.10.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Todorović ciglane su proizvođač opekarskih proizvoda sa višedecenijskim iskustvom. One obuhvataju tri odvojene jedinice u vlasništvu familije Todorović, od kojih se dve nalaze na teritoriji Republike Srbije u Čalmi (opština Sremska Mitrovica) i u Pećincima, i jedna na teritoriji Republike Srpske u Blaževcu (opština Pelagićevo).

Osnovi proizvodnje opeke se nisu vremenom promenili. Međutim, tehnološki napredak je učinio da su danas moderna opekarska postrojenja znatno efikasnija što poboljšava ukupni kvalitet proizvoda. Potpuno znanje o sirovinama i njihovim svojstvima, bolja kontrola vezana za pucanje, poboljšani dizajn peći i naprednija mehanizacija doprineli su unapređenju procesa proizvodnje.

Višedecenijsko iskustvo u proizvodnji pune opeke u kompaniji Todorović prenošeno sa generacije na generaciju dovelo je do proizvoda koji su prepoznatljivi, kako u izvođenju grubih građevinskih radova, tako i u opremanju enterijera i eksterijera.

Ciglana Todorović isporučuje opeku na sva ona gradilišta gde se želi postići ili sačuvati, autentičnost arhitektonskih ambijenata, bilo enterijera ili eksterijera.

Proizvodi iz pogona ciglane Todorović na najdirektniji način spajaju u sebi tradiciju pravljenja dobre cigle i potrebe tržišta danas. Asortiman predstavlja dragocenost za arhitekte i enterijeriste na svakom onom objektu gde je potrebno više od običnog proizvoda da bi se zadovoljile želje investitora.

Neki od reprezentativnih objekata koji su građeni opekom iz pogona ciglane Todorović su: konaci manastira Hilandar na Svetoj gori, manastir Arhangela Gavrila kod Šida, ograda manastira Sv. Trojice na Limu (Crna Gora), restoran Gušti mora, Beograd, galerija Stefan, Beograd, letnja pozornica u Progaru i mnogi drugi.

Spisak objekata u koje su ugrađene opeke iz proizvodnih pogona ciglane Todorović ne završava se samo sa nabrojanim reprezentativnim javnim objektima kulturnog, verskog i ugostiteljskog karaktera. Pored navedenih, tu spadaju i mnogi ekskluzivni objekti za individualno stanovanje.

Želje investitora za klasičnim ambijentima, rustikom, detaljima i zidovima u toplim bojama najbolje je mogla biti ispraćena upravo ovim proizvodima.

Na ovim objektima Todorović opeke našle su primenu ne samo na samim objektima već i u uređenju same parcele:

  • ograde i kapije,
  • dvorišne i baštenske staze, zidići, klupe,
  • stepeništa,
  • lukovi.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TKK BEOGRAD
TKK BEOGRAD
BEOGRAD-ZEMUN
www.tkk.rs

BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

DOMIS ENTERIJERI
DOMIS ENTERIJERI
SREMSKA MITROVICA-LAĆARAK
www.domisenterijeri.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...