INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Budućnost stanovanja čeka na vas - Lafarge kuće

12.10.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Individualna stambena gradnja, kojom se podmiruju potrebe za tradicionalnim načinom života, tj. stanovanjem u kući, u savremenoj Srbiji podrazumeva ozbiljnu problematiku. Naime, potencijalni vlasnik porodične kuće na svom putu do željenog doma susreće se sa brojnim, naizgled nepremostivim preprekama.

Nepostojanje adekvatne baze sa parcelama pogodnim za gradnju samo je prva u nizu. Zainteresovanima za izgradnju kuće nije obezbeđena prilika da se na jednostavan način informišu o potencijalima koje nudi tržište placeva u Srbiji. Takođe, ni sticanje vlasništva nad placem nije garancija da se željeni objekat može graditi, ukoliko, primera radi, predmetna lokacija nije obuhvaćena Detaljnim urbanističkim planom, o čemu potencijalni kupac zemljišta najčešće neće biti informisan na vreme, odnosno pre kupovine.

Rešavanje vlasničkih i urbanističkih problema otvara čitav dijapazon novih pitanja koja se odnose na dokumentaciju neophodnu za gradnju; zahtevi, dozvole, takse, odnosno institucije  u kojima se iste pribavljaju i plaćaju, kao i dužina/trajanje obrade podnetih zahteva u državnim službama, predstavljaju nepoznanicu za gotovo svakog od potencijalnih vlasnika kuća, iziskujući ozbiljno i dugotrajno angažovanje.

S obzirom na izneto, ne čudi što prodaja stanova prednjači  u odnosu na izgradnju kuća.

Rukovodeći se iznetom problematikom i potrebama građana koji se opredeljuju za kuću, kao svoj životni prostor, kompanija Lafarge je objavila veb sajt lafargekuce.rs, koji vodi svoje korisnike kroz komplikovani svet administracije, dajući jasne i precizne informacije o svim koracima koji očekuju  potencijalne vlasnike kuća, odnosno, upućuje ih u potrebnu dokumentaciju i institucije u kojima se ista pribavlja.

Kompanija Lafarge je srpskom tržištu tokom proteklog perioda predstavila jedinstveni koncept gradnje – „Lafarge kuće“, koji klijentima omogućava dolazak do idealnog doma na jednostavan način. Pomenuti koncept podrazumeva izgradnju kuće po principu „ključ u ruke“, finansiranje izgradnje putem kreditiranja od strane banke, ukoliko za tim postoji potreba, te obezbeđivanje projektne dokumentacije i pribavljanje svih dozvola, od građevinske do upotrebne.

Lafarge svojim klijentima nudi zaokružen, kompletan proces dolaženja do željenog doma, odnosno, priliku da na brz, efikasan i siguran način, po prihvatljivoj ceni, izgrade kuću po sopstvenoj želji, koja, u zavisnosti od tehnologije i specifičnih zahteva kupaca, može biti završena za oko mesec dana,  od pribavljanja potrebnih dozvola.

Osluškujući potrebe i uvažavajući sugestije korisnika, sajt lafargekuce.rs će se dalje razvijati, sa namerom da doprinese uspostavljanju jasnije slike o procesu izgradnje kuće, te olakša budućim vlasnicima porodičnih kuća put do istih.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

MLG
MLG
BAČKI PETROVAC
www.mlg.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

TENGE
TENGE
KRNJEŠEVCI
www.tenge-doo.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;