Budućnost stanovanja čeka na vas - Lafarge kuće

12.10.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Individualna stambena gradnja, kojom se podmiruju potrebe za tradicionalnim načinom života, tj. stanovanjem u kući, u savremenoj Srbiji podrazumeva ozbiljnu problematiku. Naime, potencijalni vlasnik porodične kuće na svom putu do željenog doma susreće se sa brojnim, naizgled nepremostivim preprekama.

Nepostojanje adekvatne baze sa parcelama pogodnim za gradnju samo je prva u nizu. Zainteresovanima za izgradnju kuće nije obezbeđena prilika da se na jednostavan način informišu o potencijalima koje nudi tržište placeva u Srbiji. Takođe, ni sticanje vlasništva nad placem nije garancija da se željeni objekat može graditi, ukoliko, primera radi, predmetna lokacija nije obuhvaćena Detaljnim urbanističkim planom, o čemu potencijalni kupac zemljišta najčešće neće biti informisan na vreme, odnosno pre kupovine.

Rešavanje vlasničkih i urbanističkih problema otvara čitav dijapazon novih pitanja koja se odnose na dokumentaciju neophodnu za gradnju; zahtevi, dozvole, takse, odnosno institucije  u kojima se iste pribavljaju i plaćaju, kao i dužina/trajanje obrade podnetih zahteva u državnim službama, predstavljaju nepoznanicu za gotovo svakog od potencijalnih vlasnika kuća, iziskujući ozbiljno i dugotrajno angažovanje.

S obzirom na izneto, ne čudi što prodaja stanova prednjači  u odnosu na izgradnju kuća.

Rukovodeći se iznetom problematikom i potrebama građana koji se opredeljuju za kuću, kao svoj životni prostor, kompanija Lafarge je objavila veb sajt lafargekuce.rs, koji vodi svoje korisnike kroz komplikovani svet administracije, dajući jasne i precizne informacije o svim koracima koji očekuju  potencijalne vlasnike kuća, odnosno, upućuje ih u potrebnu dokumentaciju i institucije u kojima se ista pribavlja.

Kompanija Lafarge je srpskom tržištu tokom proteklog perioda predstavila jedinstveni koncept gradnje – „Lafarge kuće“, koji klijentima omogućava dolazak do idealnog doma na jednostavan način. Pomenuti koncept podrazumeva izgradnju kuće po principu „ključ u ruke“, finansiranje izgradnje putem kreditiranja od strane banke, ukoliko za tim postoji potreba, te obezbeđivanje projektne dokumentacije i pribavljanje svih dozvola, od građevinske do upotrebne.

Lafarge svojim klijentima nudi zaokružen, kompletan proces dolaženja do željenog doma, odnosno, priliku da na brz, efikasan i siguran način, po prihvatljivoj ceni, izgrade kuću po sopstvenoj želji, koja, u zavisnosti od tehnologije i specifičnih zahteva kupaca, može biti završena za oko mesec dana,  od pribavljanja potrebnih dozvola.

Osluškujući potrebe i uvažavajući sugestije korisnika, sajt lafargekuce.rs će se dalje razvijati, sa namerom da doprinese uspostavljanju jasnije slike o procesu izgradnje kuće, te olakša budućim vlasnicima porodičnih kuća put do istih.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LEGI-SGS
LEGI-SGS
BEOGRAD-RUŠANJ
www.legi.rs

DRINA-COOP
DRINA-COOP
NOVI SAD-VETERNIK
www.drinacoop.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 22.01.2019.
Sve je to lepo, ali Vinča je praistorijsko ...
Ognjen 15.01.2019.
Ja radim te krovove deset godina i nikad ni...
Cacanin 31.12.2018.
Gos Janko vi pričate o radniku koji radi na...
Darko 31.12.2018.
Zakoni postoje, ali se ne poštuju. Sem jedn...
janko 21.12.2018.
Da su tolike dnevnice u Srbiji, nebi niko i...