INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Lamar parketi inspirisani prirodom

09.12.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Parketi LAMAR predstavljaju "novu generaciju" parketa, čija su svojstva znatno unapređena u odnosu na masivne parkete. Višeslojna konstrukcija parketa LAMAR garantuje postojanost i dugotrajnost koja se obezbeđuje sjedinjenjem više vrsta drveta u jednu celinu.

Zahvaljujući svom troslojnom sastavu i međusobnom umirujućem delovanju tvrde i meke vrste drveta, troslojni parketi u manjoj meri od masivnih parketa reaguju na uticaj različitih nepovoljnih faktora iz okoline,kao što je neodgovarajuća vlaga u podlozi ili u vazduhu. Na taj način gotovi parketi duže zadržavaju svoj originalni izgled, ne isušuju se i ne stvaraju pukotine.

Lamar

Lamar parketi nemaju podelu po klasama u smislu kvaliteta parketa kao što imaju neki parketi. Tzv. klase kod troslojnih parketa LAMAR odnose se isključivo na vizuelne karakteristike gornjeg sloja drveta od kojeg je sačinjena lamela parketa. Tehničko izvođenje parketnih lamela, a i parketne daske u celini, jednako je kvalitetno bez obzira na to u koju klasu su sortirane prema svojim vizuelnim karakteristikama. Odabirom klase parketa u pojedinoj vrsti drveta, kupac odlučuje da li će parketna površina izgledati ujednačeno po boji i strukturi drveta ili će do izražaja doći prirodne karakteristike drveta poput godova, čvorova i varijacija u boji, čime parketna površina postaje življa i prirodnija.

Svaka daska troslojnog LAMAR parketa različita je po strukturi drveta i parket čini jedinstvenim proizvodom prirode. Zato je LAMAR parket u svakoj vrsti drveta moguće odabrati u nekoliko klasa, koje se razlikuju po prirodnim karakteristikama drveta: Natur, Rustic i Hard Rustic.

Lamar

Određenom obradom, postižu se efekti glatkih, valovitih, reljefnih ili starih površina parketa. Na taj način ističe se tekstura drveta, a prirodna lepota dolazi do izražaja. Koriste se procesi kao što su brušenje, četkanje, ručno hoblovanje a firma LAMAR je razvila i atraktivnu tehniku kroz rad zanatlija uz ručnu obradu, bojenje i uljenje svake daske LAMAR parketa.

Završna obrada drveta je jedna od najznačajnijih estetskih osobina kod LAMAR podova. Ističe se nanošenjem ekoloških sredstava kao što su: prirodna, transparentna ulja ili ulja u boji, vosak, bajc ili lak na površinski sloj parketa. Na taj način parketi zadržavaju prirodnost, duži im je vek trajanja i poboljšavaju estetske efekte prilagođavanjem boje i naglašavanjem teksture.

Lamar

Kolekcije LAMAR

ELEGANCE - Lamar parketi iz ove kolekcije su prava inspiracija za uređenje prostora. Površina kod ovih parketa je već obrađena, fino brušena i završno tretirana sa uljem u boji i/ili lakom. Obe završne obrade poboljšavaju vizuelni karakter drveta, svaka na svoj način, prirodno i izražajno. Struktura drveta kod ovih parketa se može dodatno naglasiti četkanjem, kako bi se dobio jedinstven izgled svake daske, sa svim svojim različitostima u strukturi drveta. Parketi Elegance se izrađuju u različitim dimenzijama sa blago oborenim ivicama.

Lamar

REGULUS - Negujući strast prema autentičnom i kreativnom, a poštujući vaše potrebe i želje, pripremili smo kolekciju parketa Regulus vrhunskog kvaliteta. Prirodna lepota i rustičan izgled drveta kod ovih podova naglašeni su primenom različitih nijansi boja. Površina parketa Regulus tretirana je tvrdim uljem, koje podu daje satensku, glatku površinu i istovremeno pruža veliku otpornost i dugotrajnu zaštitu. Ovo su parketi koji pokreću maštu i koje je zbog svoje svestranosti i univerzalnosti moguće prilagoditi bilo kom prostoru i stilu uređenja.

Lamar

ETERNAL - Parketi iz ove kolekcije su unikatna kreacija naših zanatlija čije stvaralaštvo u kombinaciji sa prirodom postaje umetnost. Kao pravo umetničko delo, ovi parketi su jedinstven način da se prikažu vaš stil i prirodno savršenstvo drveta izvajano ljudskom rukom. Eterna parketi su ručno hoblovani i ručno obrađeni parketi koji su dizajnirani da imaju izgled starijeg stila. Izrađuju se u dimenzijama 210 /180*1000-2200mm. Lepota drveta je dodatno naglašena bojenjem i uljenjem sto vašem prostoru daje istovremeno, notu topline, udobnosti ali i vremešnosti.

Lamar

ART - Nekada dostupan samo kraljevima, kada je parket krasio kraljevske i plemićke dvorove, sada se može naći i u domu svakoga, pa čak i kod onih sa tradicionalnim i istančanim ukusom. Ručno rađeni parketi iz kolekcije Art su mozaik parketi i predstavljaju pravu umetnost Lamar zanatlija na kojima su vidljivi, tradicija, iskustvo i nasleđe njihovih predaka. Tradicija duga vekovima, koja se ceni više kao umetnost nego kao zanat, je garancija da ste sebi priuštili pod prave vrednosti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;