INFONET-468X60-BANNER

Prva „nevidljiva“ ekološka kuća u Londonu

09.06.2014. | Inhabitat

Londonski arhitektonski biro JaK Studio je angažovan da projektuje i izgradi strukturu koja će biti prva londonska „nevidljiva“ kuća. Struktura će biti izgrađena na zapuštenim garažama i sastojaće se od podzemnih životnih oblasti, zaklonjene bašte i prvog sprata oklopljenog ogledalima koji je praktično nevidljiv sa nivoa ulice.

Posle dve godine pregovora, predlog za renoviranje devastirane garaže i njenu prenamenu u kuću je nedavno potpisano i izgradnja bi trebalo da započne ovog meseca. Prethodni predlozi koji predviđaju kuću na štulama i pretvaranje garaže u prvobitno stanje je odbijeno i ocenjeno od strane zvaničnika opštine kao „previše ističuće rešenje“. Gradski zvaničnici su zahtevali diskretnije rešenje.

Arhitektonski biro JaK Studio je predložio strukturu gde je prvi sprat obložen u ogledalu kako bi se uklopio sa prirodnim okruženjem. Projekat je inspirisan hotelom Tree, projektovanim od strane biroa Tham and Videgard Architects, koji koristi slični vizuelni alat za ispunjavanje uslova koji su postavili urbanisti.

Kada bude završena, „nevidljiva“ ekološka kuća će postati jedna od nekoliko Passivhaus projekta u Velikoj Britaniji i koristiće prirodnu ventilaciju i obnovljive izvore energije da zadovolji energetske potrebe njenih stanara.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;