Divna koliba napravljena od recikliranog drveta u Norveškoj

14.05.2014. | Inhabitat

Poslednji projekat arhitektonskog biroa TYIN Tegnestue predstavlja vraćanje njihovim korenima sa projektovanjem lepe kolibe od recikliranog drveta na štulama koja nadgleda neravni norveški okoliš. Nazvana „Lyset paa Lista“, ova jedinstvena drvena koliba je naručena od strane grupe od 50 lokalnih zemljoposednika i realizovana je samo za tri nedelje uz pomoć studenata.

Meštani u udaljenom nordijskom okrugu Lista su angažovali biro TYIN Tegnestue da stvori arhitektonsko delo koje će privući posetioce i potencijalne investitore u ovu oblast. Tako da su uz pomoć studenata arhitekture iz Meksika i Norveške oni stvorili malu drvenu kolibu u kojoj ljudi mogu da iskuse prelepe pejzaže ovog regiona.

Kolibi se pristupa preko povišenog puta koji je dugačak preko 50 metara, a koji služi i kao izdignuta terasa, i njene prave linije i forma predstavljaju jasan kontrast sa složenom i neravnom prirodom okruga Lista.

Zgrada je napravljena od norveškog drveta i recikliranih prozora, a njeni temelji su postavljeni na drvenim štulama koje su uronjeni u peskovito tlo, i imaju nizak uticaj na samu okolinu. Unutrašnjost kolibe je ispunjena sa prirodnim svetlom, a ekrani i panoi prikazuju sve potrebne informacije o tom području zainteresovanim investitorima.

Izgradnja drvene kolibe je završena za samo tri nedelje, a projekat je zaživeo zahvaljujući lokalnom stanovništvu koji su ljubazno doprineli graditeljima dajući im hranu, smeštaj, materijal, alate i mašine kako bi se ostvario ovaj drveni san.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Iiinkh 18.02.2019.
Sta vam znaci to da mogu pristojno da zarad...
Biljana 17.02.2019.
Kako loktajt lepak namazati na celu povrsin...
Djom 06.02.2019.
Sjajna cena zemljišta, ko bi rekao da su to...
Jova 01.02.2019.
Zalosna vam majka....za onakvo skrnavljenje...
veselnik 01.02.2019.
Ma lako je njima, nemaju oni Grdelicu!