Hotel napravljen od recikliranih transportnih kontejnera

25.04.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro OVA Studio iz Hong Konga projektovao je „Hive-Inn“, koncept hotela čudnog izgleda napravljenog od raznobojnih transportnih kontejnera. Projekat je urađen za potrebe konkursa Radical Innovation Awards Competition 2014, a smela struktura je napravljena od delova koji se mogu menjati u zavisnosti od potrebe hotela.

Svaki transportni kontejner je tematski dizajniran, inspirisan međunarodnim brendovima poput Ferarija i Lui Vitona, kako bi se omogućilo gostima da izgrade bliže veze sa svojim omiljenim brendovima.

Transportni kontejneri mogu biti umetnuti ili izvađeni iz naslagane kule sa lakoćom. Metalna ramovska konstrukcija osigurava stabilnost samog tornja bez obzira na raspored kontejnerskih jedinica unutar njega.

Fleksibilnost i mobilnost dizajna takođe predstavlja zanimljivu i veoma vizuelnu priliku za brendiranje, gde veliki brendovi, kao što je Fereri, mogu sponzorisati projektovanje i izgradnju različitih tematskih kontejnerskih hotelskih soba.

Pored proširenja tržišta za poštovaoce brendova, arhitekte su takođe zamislili druge funkcije za ovaj koncept. Jednom kada se transportni kontejner povuče iz upotrebe, on može biti isporučen i iskorišćen u oblastima pogođenim katastrofama. Gosti takođe mogu da kupe kontejnere kao mobilne stanove i kancelarije.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....