Hotel napravljen od recikliranih transportnih kontejnera

25.04.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro OVA Studio iz Hong Konga projektovao je „Hive-Inn“, koncept hotela čudnog izgleda napravljenog od raznobojnih transportnih kontejnera. Projekat je urađen za potrebe konkursa Radical Innovation Awards Competition 2014, a smela struktura je napravljena od delova koji se mogu menjati u zavisnosti od potrebe hotela.

Svaki transportni kontejner je tematski dizajniran, inspirisan međunarodnim brendovima poput Ferarija i Lui Vitona, kako bi se omogućilo gostima da izgrade bliže veze sa svojim omiljenim brendovima.

Transportni kontejneri mogu biti umetnuti ili izvađeni iz naslagane kule sa lakoćom. Metalna ramovska konstrukcija osigurava stabilnost samog tornja bez obzira na raspored kontejnerskih jedinica unutar njega.

Fleksibilnost i mobilnost dizajna takođe predstavlja zanimljivu i veoma vizuelnu priliku za brendiranje, gde veliki brendovi, kao što je Fereri, mogu sponzorisati projektovanje i izgradnju različitih tematskih kontejnerskih hotelskih soba.

Pored proširenja tržišta za poštovaoce brendova, arhitekte su takođe zamislili druge funkcije za ovaj koncept. Jednom kada se transportni kontejner povuče iz upotrebe, on može biti isporučen i iskorišćen u oblastima pogođenim katastrofama. Gosti takođe mogu da kupe kontejnere kao mobilne stanove i kancelarije.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...