Drveni sto težak samo 4,5 kilograma

21.01.2014. | Dezeen

Mreža tankih drvenih traka podržava površinu ovog stola koji je delo nemačkog dizajnera Rubena Bekersa, a sa ciljem da on bude što laganiji. Ruben Bekers je nazvao ovaj sto od drveta toploe „kleinergleich5“, što znači „manje od pet“.

„Ispravno je pretpostaviti da je sa samo 4,5 kilograma, ovaj sto najverovatnije najlakši drveni sto na svetu“, rekao je on. Beckers je primenio mrežu ekstremno taknih traka kako bi stvorio čvrstu strukturu ispod vitke ravni stola, tako da on može da izdrži težinu objekta koji se stave na njega.

Svaka drvena daščica (traka) u mreži je postavljena na pet santimetara udeljenosti jedna od druge kako bi se stvorila rešetka, koja je 28 milimetara duboka. Takva rešetka je u konstruktivnom smislu, uprkos svojim dimenzionalnim ograničenjima pojedinačnih elemenata, sposobna da izdrži terete ekvivalente onim koji se smeštaju na obične drvene stolove.

Prenosive noge stola, napravljene od punog drveta, se smeštaju u rupe u mreži od drvenih traka kako bi se spojile sa pločom stola.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Iiinkh 18.02.2019.
Sta vam znaci to da mogu pristojno da zarad...
Biljana 17.02.2019.
Kako loktajt lepak namazati na celu povrsin...
Djom 06.02.2019.
Sjajna cena zemljišta, ko bi rekao da su to...
Jova 01.02.2019.
Zalosna vam majka....za onakvo skrnavljenje...
veselnik 01.02.2019.
Ma lako je njima, nemaju oni Grdelicu!