INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kafe sa izloženim drvenim ramom u Japanu

13.12.2013. | Dezeen

Izložene drvene grede granaju se iz vrhova stubova koji podržavaju krov ove kafeterije u okrugu Ušimado u japanskom gradu Setouču. Kafić je projektovan od strane arhitekte Masafumija Harade iz tokijske kancelarije biroa Niji Architects uz pomoć biroa AI Design i OHNO Japan, i pretežno ga koriste zaposleni iz obližnje građevinske kompanije i članovi lokalne zajednice.

Arhitekte su razvile unakrsno poduprtu drvenu konstrukciju napravljenu od jele‚ sa stubovima dimenzija 120x120 milimetara i gredama 180x120 milimetara, koji podržavaju rebrasti metalni krov. Drvena konstrukcija je namerno ostavljena izložena unutar prizemne zgrade kao element dizajna enterijera.

„Detaljnost i korišćeni materijali su namerno tako projektovani da odaju nerafinisani utisak i stvore opuštenu atmosferu koja pomaže posetiocima da se opuste u ovom prostoru“, objašnjavaju arhitekte.

Materijali koji su prisutni kroz celu unutrašnjost su u svom sirovom stanju, sa zdepastom ivericom koja pokriva plafone i zidove, golim sijalicama koje vise sa crnih kablova i livenim betonom koji je korišćen za pod.

Jedna fasada zgrade je u potpunosti zastakljena, sa okvirima koji su direkto fiksirani u drveni ram korišćenjem lajsni od drveta. Neprozino staklo na suprotnoj fasadi pruža privatnost, istovremeno omogućavajući da više svetlosti prodre u unutrašnjost kafića.

Kuhinja, koja se nalazi na jednom kraju zgrade, se može videti iz glavne sale za ručavanje, koja se graniči sa laundž prostorijom koja sadrži mesta za komforno sedenje i opremu za vežbanje.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;