INFONET-468X60-BANNER

Projekat proširenja tradicionalnog japanskog doma

27.09.2013. | Designboom

Tokijski arhitektonski biro mA-style architects projektovao je proširenje tipičnog seoskog japanskog doma kako bi stvorio zaseban dom za mladi par.

Kuća „Koya no sumika“ je projektovana za klijente koji su želeli da imaju svoj prostor za spavanje i provođenje dana, dok su kuhinja, kupatilo, glavni dnevni boravak i spavaće sobe za decu ostale u glavnoj kući, ojačavajući na taj način jake veze sa porodicom.

Sama ekstenzija doma je jedna anfilada (niz soba poređanih jedne uz druge) sa krovnom konstrukcijom u obliku slova V koja dodaje na visini prizemnoj kući. Struktura krova se sastoji od panela usendvičene iverice od 62mm, sa krovnom pokrivkom od tankog lima.

Ivice krova se prepuštaju preko nosećih zidova, pružajući zaštitu od vremenskih nepogoda oko kuće. Unutar objekta visoki šiljasti krov omogućava prodor velikoj količini svetlosti i vazduha.

Prizemlje je projektovano tako da su različite funkcije udobno smeštene u jedan prostor, koji sa različitim završnim obradama daju na ritmu kontrasta unutar ovog otvorenog prostora. Dva dela komleksa su spojena hodnikom na zapadnoj strani, i razdvojeni baštom u sredini. Ova distanca omogućava veću intimu samom paru od starog dela kuće i porodice.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;