IZOLACIJA-468X60-BANNER

Škola sa šarenom fasadom u blizini Pariza

20.08.2013. | Designboom

Ova prelepo projektovana srednja škola „Jean Lurcat“ sa fiskulturnom salom je smeštena odmah izvan Pariza, u Sant-Denisu, u Francuskoj. Projekat za nju je izradio arhitektonski biro Mikou. Kompoziciju ove obrazovne institucije čini pet trapezoidnih volumena koji su povezani komunikacijama obloženim staklenom fasadom.

Ta konekcija među volumenima stvara povezanost objekta sa otvorenim površinama koje pružaju poglede ka parku, dok talasasti naborani krov i metalni paneli vizuelno povezuju samostalne zgrade, od kojih je svaka obojena u drugu boju.

Preko leta, ova struktura koja se pruža preko svih zgrada štiti dvorišta od pregrevanja, stvarajući mikroklimu na terasama sa zelenim površinama. Celokupni ulazni hol je zastakljen i otvara se ka igralištu i dvorištu ispred zgrade sa strehom, tj. konzolnim prepustom od 8,5 metara.

Projekat eneterijera je odrađen prilično minimalistički i dominantna je jednostavna konstrukcija betona i drveta. Takođe, prelepo umetničko delo Felicea Varinija krasi glavni vertikalni otvor u školi.

Sala za fizičko se nalazi odvojena od obrazovnih blokova, separatišući na taj način deo za učenje i deo u kome se provodi slobodno vreme. Ceo projekat odiše jednom mirnom dinamikom i daje svežinu boja pomalo monotonom okruženju u kome se nalazi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;