IZOLACIJA-468X60-BANNER

Kada vezivni materijal postane površina

29.05.2013. | Architect Magazine

Jedan pristup stvaranja revolucionarnih dizajn aplikacija jeste namerno reinterpretiranje namenjene funkcije nekog materijala. Na primer, lem je mekana legura metala koja se tipično koristi za spajanje žica i električnih komponenti. Međutim, u slučaju nedavnog rada japanskog dizajnera Koučija Okamotoa, lem se koristi kao primarni materijal za obradu površinu, a ne kao vezivna supstanca.

Kako bi napravio svoju instalaciju „Form of Light Force Transmission“, Okamoto je zagrejao lem u kontejneru i iskapao istopljeni materijal polako i metodična na drvenom panelu. Vremenom, zbirka kapi lema je počela da se spaja, što je dovelo do flekave, zamagljene ogledalske površine.

Nakon što se lem ohladio, Okamoto je oljuštio metalnu košu sa podloge i spojio je sa vertikalnim zidnim panelima. U konačnom obrtu, dizajner koristi panele od lema za prenos elektriciteta za osvetlejnje tako što spaja izvore svetlosti instalacije i električne kablove sa provodnim metalom.

Iako je zahtevala dugotrajana i mukotrpana proces za proizvodnju, Okomotova instalacija prenosi bogat i neočekivan kvalitet koji je proizvod iznenađujuće zloupotrebe običnog materijala.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;