INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja najviše zgrade na svetu (Sky City) počinje ovog novembra?

22.10.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Čuli smo neke stvari o kineskom Nebeskom gradu (Sky City), takođe poznatom kao J220 što je privuklo našu pažnju. Oni su ozbiljni! Oni će to zaista uraditi! Kina će izgraditi najvišu zgradu na svetu i postaviti mnogo svetskih rekorda sa tim.

Zanimljiv članak se pojavio na internet stranici Wired - intervju sa čovekom koji stoji iza ovog projekta, osnivačem kompanije BSB Žangom Juom, koji je objasnio u kojoj je fazi projekat u ovom trenutku. Verovatno ste čuli (a možda ste pročitali i kod nas) da kompanija Broad Group planira da izgradi najvišu zgradu na svetu za samo 90 dana. Ovo je pomereno na 210 dana ili sedam meseci.

Nebeski grad jedan (Sky City One), sada preimenovan u J220 trebalo bi da bude neboder visine od 838 metara, što je za deset metara više od trenutno najviše zgrade na svetu, Burdž Kalife (visoke 828 metara). Takođe, J220 bi prema projektu trabao da ima 220 spratova, ispunjenih sa luksuznim apartmanima, jeftinim stanovima i sa poslovnim i maloprodajnim prostorom. Neboder J220 će biti otporan na zemljotrese i imaće oko 31 brzih liftova.

Najvažanija informacija jeste da će temelji biti izliveni ovog novembra, sledećeg meseca, i ako sve prođe dobro, nova najviša zgrada na svetu bi trebalo da bude gotova do kraja marta 2013. godine!

"Teško je reći u potpunosti da li je projekat nebodera sa milion i po kvadratnih metara samo stvar publiciteta. Ali Žang je angažovao neke od inženjera koji su radili na trenutno najvišoj zgradi na svetu, Burdž Kalifi u Dubaiju, i kompanija je napravila dva velika modela Nebeskog grada. Izlivanje temelja je planirano za novembar na lokaciju u Hunanu, i ako sve bude u redu, zgrada će biti završena u martu 2013. godine", rekao je Loren Hilgers, autor spomenutog intervjua.

Kinezi će na ovaj način postaviti gomilu rekorda i pokušati nešto što nikome pre nije ni palo na pamet, a kamoli da se usudio da to i uradi. Svakako da će ovo biti jako zanimljivo za pratiti. Portal Gradjevinarstvo.rs će vam prenositi sve detalje oko ovog jedinstvenog projekta.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;