INFONET-468X60-BANNER

Stančić, nije čak ni tri sa tri (video)

22.09.2011. | Dornob

Dakle, želeli biste da živite u Njujorku, baš pored Central parka? Ako dobijete Zelenu kartu, treba vam još samo nekih tričavih par hiljada američkih dolara za stanarinu. Ili pronađite fantastičnu malu rupu u zidu, dimenzija 3,5 x 2,2m, za samo sedam stotina dolara i naučite da živite nešto drugačije, kao što je ova marljiva žena učinila.

U ovom video-zapisu, redakcija sajta Dornob zavirila je u ovaj stančić, a Felis Koen (Felice Cohen) nas upoznaje sa svojim načinom života u ovom malom prostoru. U ovom stanu, skladištenju se posvećuje posebna pažnja. Mesta je malo, toliko malo da ova žena, pisac po profesiji, mora sa puno pažnje da bira knjige koje će zadržati.

Felis svakog jutra rizikuje da udari glavom u tavanicu prilikom buđenja, a odlazak u toalet zahteva oslanjanje na obod šolje.

Ona ističe (samo donekle se šaleći) da, zbog stambene krize, većina Njujorčana koristi rernu kao dodatni prostor za odlaganje stvari. Klasičan način kuvanja, u svakom slučaju, u njenom stanu ne dolazi u obzir, tako da je njena ishrana bazirana na toplim napicima i hladnim jelima.

Međutim, uspela je da napravi izvesnu podelu prostora po aktivnostima - radna stolica nasuprot trpezarijskoj, na primer.

Za čuvanje hrane, mali frižider mora da bude dovoljan. Pored knjiga, pažljivo se bira i odeća jer i u prostoru za rad i u prostoru za odmor ima malo mesta za čuvanje stvari.

Život u ovakvom stanu predstavlja šansu za permanentno učenje o stanovanju u malom prostoru. A možda se pokaže i kao dobra osnova za neko buduće književno delo.

 

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;