INFONET-468X60-BANNER

Rusi angažuju još dve srpske firme na modernizaciji pruga

21.07.2014. | Tanjug

Kompanija „Ruskih državnih železnica (RŽD) Internešnel“ angažuje još dve srpske firme, „Energotehniku-Južna Bačka“ iz Novog Sada i ATM iz Beograda, na projektu modernizacije srpskih železnica. Naime, preduzeće „RŽD Internešnel“, koje je zaduženo za realizaciju ruskog kredita u Srbiji namenjenog modernizaciji železnice, potpisalo je podizvođački ugovor vredan 4,5 miliona dolara sa domaćim konzorcijom koji čine „Energotehnika-Južna Bačka“ i ATM, saopštila je ta ruska kompanija.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ugovor obuhvata isporuku materijala, opreme i izvođenje građevinskih radova na kontaktnoj mreži i elektro-energetskim postrojenjima na deonici Pančevački most-Pančevo Glavna. Podizvođači će pristupiti izvođenju radova u najskorije vreme a nakon što se završe potrebne formalnosti.

Na taj način se nastavlja sa angažovanjem srpskih kompanija na projektu modernizacije železničke infrastrukture zemlje, koji se realizuje o trošku sredstava ruskog državnog kredita od 800 miliona dolara. Njegova realizacija će u značajnoj meri omogućiti povećanje kapaciteta železnice i obima robe koja se prevozi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;