Bolji dani za kamenolom „Budućnost“ (video)

17.07.2014. | RTS

Rad na kamenolomu je naporan posao. Radi se pod vedrim nebom, sezonu određuju i vremenski uslovi. Zoran Tasković, jedan je od pedesetšestoro zaposlenih u kamenolomu „Budućnost“, i u ovom preduzeću radi osam godina.

- Posao je odgovoran, opasnost vreba na svakom koraku. Počev od pripreme, bušenja na samim etažama, procesu prerade. Vrlo rizičan posao – kaže Zoran Tasković, poslovođa.

Iako u restrukturiranju, preduzeće "Budućnost" dobro posluje. Prerađuju kamene krečnjačke agregate za beton, asfalt i tampon za puteve. Mermerisanog krečnjačkog kamena ovde ima i za narednih 50 godina. Izgradnja Koridora 10 prednost je, jer u blizini ne postoji preduzeće koje se bavi sličnom delatnošću. Imaju sopstvena nalazišta i mehanizaciju. Potraživanja za jednu godinu su i do 700 hiljada tona materijala.

- Imamo i kupce, potreba za našim materijalom je velika, ima trebovanja. Radili smo sa Akterom, zavšili put od Srpske kuće do Neradovca, sada nastavljamo poslovnu saradnju sa Ternom – kaže generalni direktor Destan Jašari.

Iako ima potencijala, kreč se ne proizvodi od 2009. godine, jer nema krečane. Prioritet je izgradnja krečane, jer na ovom području ne postoji nijedna, a za krečom postoji potražnja.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Josip 16.07.2018.
Da li se prije početka zidanja zida na beto...
solis 14.07.2018.
Novi Sad je malo ispod radara, ali gradi se...
w 11.07.2018.
Koliko MHE je izgradjeno u evropskoj uniji?...
Goran 07.07.2018.
Molim Vas da mi odgovorite da li neko u Srb...
mirko 07.07.2018.
Mogu li sa namenskim OSB plocama natkriti t...