Bolji dani za kamenolom „Budućnost“ (video)

17.07.2014. | RTS

Rad na kamenolomu je naporan posao. Radi se pod vedrim nebom, sezonu određuju i vremenski uslovi. Zoran Tasković, jedan je od pedesetšestoro zaposlenih u kamenolomu „Budućnost“, i u ovom preduzeću radi osam godina.

- Posao je odgovoran, opasnost vreba na svakom koraku. Počev od pripreme, bušenja na samim etažama, procesu prerade. Vrlo rizičan posao – kaže Zoran Tasković, poslovođa.

Iako u restrukturiranju, preduzeće "Budućnost" dobro posluje. Prerađuju kamene krečnjačke agregate za beton, asfalt i tampon za puteve. Mermerisanog krečnjačkog kamena ovde ima i za narednih 50 godina. Izgradnja Koridora 10 prednost je, jer u blizini ne postoji preduzeće koje se bavi sličnom delatnošću. Imaju sopstvena nalazišta i mehanizaciju. Potraživanja za jednu godinu su i do 700 hiljada tona materijala.

- Imamo i kupce, potreba za našim materijalom je velika, ima trebovanja. Radili smo sa Akterom, zavšili put od Srpske kuće do Neradovca, sada nastavljamo poslovnu saradnju sa Ternom – kaže generalni direktor Destan Jašari.

Iako ima potencijala, kreč se ne proizvodi od 2009. godine, jer nema krečane. Prioritet je izgradnja krečane, jer na ovom području ne postoji nijedna, a za krečom postoji potražnja.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Ljiljana 16.09.2018.
Gde pronaci ovakvo kamenje? Imate li prepor...
Zoran Ciric 10.09.2018.
Lepo to zvuci nekome ko nema veze sa poslom...
emi 10.09.2018.
ovaj zakon ce verovatno sredinom veka biti ...
Kaljevic Struganik 09.09.2018.
Ovi kameni tepisi u kuci super izgledaju, n...
Dikan 03.09.2018.
Naravno kada u Srbiji postoji samo jedna šk...