IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Sosijeteženeral“ gradi pametnu zgradu

15.07.2014. | Tanjug

Predstavnici „Sosijeteženeral banke Srbija“ potpisali su ugovor sa „IMEL grupom“ o izgradnji nove „pametne zgrade“ u koju će biti uloženo 14,5 miliona evra ili 1,7 milijardi dinara. Ugovor su potpisali predsednik Izvršnog odbora Frederik Kuen i generalni direktor „IMEL grupe“ Mirko Urošević.

- Ovo je veliki projekat i verujem da će biti sjajan primer i drugim kompanijama zato što će štititi životnu sredinu – rekao je Kuen.

On je rekao da projekat pokazuje posvećenost „Socijateženerala Srbiji“ i podsetio da je strategija te banke da u Srbiji nastavi da raste.

- U tu zgradu ćemo smestiti nekoliko stotina naših kolega – precizirao je Kuen.

Urošević je tom prilikom naveo da je zgrada predviđena da bude visoko tehnološka i po svim ekološkim standardima.

Kako je navedeno, planirano je i postavljanje mini elektrane za proizvodnju struje, kao i izradnja parkinga sa solarnim punjačima za vozila na električni pogon što će biti dostupno svim grdajnaima. Svi sistemi, kako je rečeno, biće integrisani u BMS (Building Management System) kako bi se poboljšao kvalitet uslova rada i kako bi se uštedelo na polju potrošnje energije – električne i toplotne i potrošnje pijaće vode.

Nova zgrada će, kako dodaju, imati poseban sistem za rekuperaciju kišnice koja će biti korišćena za tehničke potrebe zgrade. Na potpisivanju je navedeno da će savremena zgrada A klase biti sagrađena u Bulevaru Zorana Đinđića u bliizini Beogradske arene. Zgrada će imati šest nivoa, podzemnu garažu i prostiraće se na površini od 10.612 kvadratnih metara. Kapacitet zgrade je oko 650 radnih mesta, a planirano je da objekat ima i trening cenrtar koji može da primi 150 ljudi. Početak izgradnje je planiran za kraj ovog leta, a projektovan rok završetka je u prvom kvartalu 2016. godine.

 

Komentari: 1

Radmila Milović Jovanović 15.07.2014 10.58.24

Da li je projektovanje počelo. Da li projekat rade naše kolege iz Beograda ili iz inostranstva....Bilo bi lepo da nam se prezentuje izgled, sadržaj stranih projekata, koji se više cene, kako bi se na neki način podigla svest i Investitorima, a i našim kolegama projektantima u Srbiji o kvalitetu. Pozz

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;