INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Grocka: Završavaju dvoranu posle 7 godina

03.07.2014. | Novosti

Hoće li konačno sportska hala u Grockoj dočekati da njena izgradnja bude nastavljena? Rukovodstvo opštine namerava da dovrši podizanje napuštenog „kostura“, pošto već sedam godina od hale stoji samo konstrukcija, a za to je potrebno 83 miliona dinara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Predsednik opštine Stefan Dilberović se pre dve nedelje obratio Ministarstvu sporta sa idejom da bar počne da se radi prva faza nastavka, za šta je potreban 21 milion dinara.

- Ništa još konkretno nije dogovoreno, ali razgovaramo da se konačno jedina dvorana u Grockoj završi. Većinu novca bi dalo Ministarstvo, ali bi i opština delom učestvovala – objašnjava Dilberović. - Nastavak izgradnje podelili bismo na tri etape, jer je sada ipak lakše izdvojiti više puta manje sume novca, nego ceo iznos odjednom.

Ako „padne dogovor“ o finansiranju, onda bi se na tenderu birao izvođač radova. Sva ta procedura verovatno bi značila da radovi počnu sledeće godine. Prva faza bi obuhvatala građevinsko zatvaranje hale da dalje ne propada, sanaciju u međuvremenu pokidanih šipova i izgradnju pres sale i svlačionica u objektima pored dvorane, ali koji bi s njom bili spojeni.

Kako pojašnjava predsednik Dilberović, druga etapa predstavljala bi unutrašnje radove, postavljanje parketa, stolica na tribinama, osvetljenja. U trećoj kupovala bi se sportska oprema i rekviziti poput koševa, golova, mreže...

Inače, gradnja ove dvorane počela je još 2007. za mandata tadašnjeg predsednika opštine Blaža Stojanovića, bivšeg košarkaša i predsednika KS Srbije. Dobijeno je i 40 miliona dinara od „Direkcije za sport“. Međutim, Stojanović je halu počeo da gradi bez građevinske dozvole, i to na parceli koja je tada delom bila dugoročno izdata jednoj kiparskoj firmi. Slučaj gročanske hale jedan je od razloga što je policija prošle godine privodila Stojanovića i još trojicu njegovih saradnika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;