Most Zemun-Borča u završnoj fazi

20.06.2014. | Blic

Izgradnja mosta Zemun-Borča, preko Dunava, u završnoj je fazi, a završetak radova na mostu se očekuje u decembru 2014. godine, navode u kompaniji „Lafarž“.

Kompanija „Lafarž“ je ekskluzivni snabdevač betonom kako za most tako i za pristupne saobraćajnice, a za samu izgradnju mosta zadužena je kineska kompanija CRBC (China Road and Bridge Corporation).

- U most koji će spojiti beogradska naselja Zemun i Borču ugradili smo 120.000 kubika najkvalitetnijeg betona. Ništa nismo prepustili slučaju. Svakodnevno vršimo rigorozne kontrole kvaliteta materijala, a ovakav zajednički pristup je rezultirao potencijalnim nastavkom saradnje sa kompanijom CRBC, koja je za nas izuzetno značajan partner. Trenutno najveći i najzahtevniji projekat o kom razgovaramo je izgradnja auto-puta Bar-Boljare u Crnoj Gori – istakao je Dimitrije Knjeginjić, Direktor „Lafarge Srbija“.

Izgradnja auto-puta od Bara do Boljara, u dužini od 169,2 kilometra je najveći inženjerski i građevinski produhvat u Crnoj Gori. Istovremeno je reč o jednom od pet najvećih projekata ovog tipa koji se realizuju na evropskom tržištu. O značaju navedenog posla govori i podatak da je projektom predviđena ugradnja 1.047.000 kubika betona i 450.000 tona cementa.

„Lafarž“ u Srbiji posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskih materijala, cementa, betona i agregata, a svoje aktivnosti obavlja kroz jednu fabriku cementa, četiri fabrike betona i jednu fabriku agregata.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Ovo je predivno, Koliko god se držali priro...
Ja 02.10.2018.
Zaboravili su samo jednu sitnicu TERMITI�...
Ljiljana 16.09.2018.
Gde pronaci ovakvo kamenje? Imate li prepor...
Zoran Ciric 10.09.2018.
Lepo to zvuci nekome ko nema veze sa poslom...
emi 10.09.2018.
ovaj zakon ce verovatno sredinom veka biti ...