INFONET-468X60-BANNER

Nagrada za „Knauf Insulation“ povodom Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu

29.04.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Fabrika kamene mineralne vune „Knauf Insulation“ u Surdulici, u oštroj konkurenciji ozbiljnih proizvodnih preduzeća iz različitih grana privrede, osvojila je drugu nagradu, u okviru takmičenja za Povelju „28. april“ koju povodom Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu, dodeljuje Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike – Uprava za bezbednost i zdravlje na radu. U ime kompanije „Knauf Insulation“, nagradu je u pozorištu Boško Buha, primio Đorđe Trajković, šef bezbednosti i zdravlja na radu.

- „Knauf Insulation“ konstantno unapređuje radnu sredinu za svoje zaposlene i povećava nivo bezbednosti i zdravlja na radu u svim svojim fabrikama u svetu. Tako je i ova nagrada pokazatelj  da su sva uložena sredstva u bezbednost i zdravlje na radu u Surdulici i te kako opravdana – istakao je Đorđe Trajković.

Statistika pokazuje da u Srbiji na radnom mestu godišnje strada oko 40 radnika, a oko 1.000 njih se teško povredi. Najveći broj povreda na radu dešava se zbog nepoštovanja bezbednosnih propisa i nekorišćenja zaštitne opreme.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;