INFONET-468X60-BANNER

Beograd: Krateri oko „Arene“

02.04.2014. | Novosti

Oronuli prilazi najvećoj beogradskoj pozornici, ali i sportskom terenu, uskoro će biti prošlost, pošto je na tenderu izabran izvođač radova na rekonstrukciji severnog, istočnog i zapadnog ulaza „Kombank arene“. Sa radovima koji će trajati oko mesec i po dana, krenuće se već ovog leta, pa će sa investicijom od 100.000 evra, stepeništa i glavni plato zasijati u novom ruhu.

Severni ulaz „Kombank arene“ odavno vapi za majstorskom rukom, iako je pre samo sedam godina hala dobila upotrebnu dozvolu. Stanje na sporednim prilazima ništa nije bolje. Kiša, sneg, ali i stotine hiljada posetilaca, potpuno su „pregazili“ plato i stepenište ovog relativno mladog zdanja prestonice, a sudeći po njihovom trenutnom izgledu, kao da nikada nisu ni bili popločani.

- Tender je završen još u novembru, ali zbog formalnosti i brojnih zakazanih događaja, početak radova morao je da se odloži za leto kada je poseta u „Areni“ proređena – kaže za „Novosti“ direktor PD „Arena Beograd“ Đorđe Milutinović.

Uslove za radove na otvorenom diktira i vremenska prognoza, pa je tako u dogovoru sa stručnjacima, određeno da rekonstrukcija počne od sredine juna do 1. jula.

- Rekonstrkucija platoa od 1.500 kvadarata na „Severu“, kao i gazište stepenica na ovom, ali i na istočnom i zapadnom ulazu, potrajaće najmanje 45 dana. Ukloniće se stare keramičke pločice, koje su se pokazale kao neadekvatno rešenje za ovu namenu, a zameniće ih behaton ploče. Biće urađena i nova hidroizolacija, a trenutni proračun je da će radovi koštati oko 100.000 evra – objašnjava glavni inženjer programa i tehničkog održavanja „Kombank arene“ Dejan Vejnović.

Mala sala zrela za renoviranje

Sa renoviranjem prilaza ne završava se sav posao oko obnove "Arene". Krov male sale na južnoj strani hale prokišnjava i tako uzaludno propada još jedan izvor prihod za Grad, ali i sam kompleks. Osim sportske, ona može imati i komercijalnu namenu, što i nedostaje u krugu celog objekta.

Neće biti zatvaranje dvorane

Tokom najavljenih radova, najveća dvorana na ovim prostorima, biće dostupna za svoje posetioce, pošto su najavljena brojna atraktivna dešavanja. Posetiocima će tokom rekonstrukcije na raspolaganju biti južni prilaz, sa strane auto-puta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;