Predstavljeno rešenje za pružni prelaz u Resniku

13.03.2014. | Tanjug

Rešenje za obezbeđivanje pružnog prelaza na devet koloseka koji dele naselje Ljubiša Jelenković u Resniku na dva dela i projekat izgradnje fekalne kanalizacije za to naselje predstavljen je žiteljima tog mesta, saopšteno je iz Opštine Rakovica.

Zboru građana su, osim stanovnika tog naselja, prisustvovali i direktor "Železnice Srbije" Dragoljub Simonović, predsednik GO Rakovica Milosav Miličković, i v.d. direktora JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Svetozar Veselinović. Za bezbedni prelazak preko pruge predviđena je izgradnja pasarele ili pothodnika dužine oko 75 metara, dodaje se u saopštenju.

Prema rečima direktora "Železnica Srbije" Dragoljuba Simonovića, investicija bi koštala oko 75 miliona dinara, a radovi bi trebalo da počnu u drugoj polovini naredne godine.

- Došli smo do rešenja problema da iz kredita "Evropske banke za obnovu i razvoj", kada budemo remontovali ovaj deo pruge, ubacimo i pothodnik ili pasarelu. Nakon završetka projektne dokumentacije i raspisivanja tendera za izvođače radova, sa radovima bi mogli da počnemo u drugoj polivini naredne godine – rekao je Simonović i dodao da je realnije da se na lokaciji sagradi pothodnik.

Predsednik opštine Rakovica Milosav Miličković rekao je da je briga o građanima prioritet te opštine, kao i da je, osim rešenja za bezbedan prelazak preko pružnih koloseka predstavljen i projekat izgradnje fekalne kanalizacije.

- Danas sam imao zadovoljstvo da, zajedno sa direktorom "Železnica Srbije" i direktorom JKP "BVK", održim zbor sa građanima. U ovom naselju živi više od 1.500 stanovnika koji imaju dva velika problema. Opština Rakovica je na zahtev naših građana inicirala rešavanje problema. Danas smo imali priliku da im predstavimo dva rešenja za bezbedan prelazak preko pružnih koloseka koji dele ovo naselje, dok smo saopštili i radosnu vest da je urađen Projekat fekalne kanalizacije za ovo naselje – rekao je Miličković.

Vršilac dužnosti direktora JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", Svetozar Veselinović naveo je da je u saradnji sa Opštinom Rakovica, za manje od mesec dana gotov projekat fekalne kanalizacije.

- Što se nas tiče projekat je gotov, mi se nadamo da ćemo brzo dobiti dozvolu, a ona neće biti prepreka da počnu radovi tokom ovog proleća. Mislimo da će ovo naselje biti pokriveno kanalizacijom na proleće sledeće godine, što znači da radovi ne bi trebalo da traju duže od godinu dana – rekao je Veselinović i dodao da će ukupna vrednost radova biti oko 180 miliona dinara.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


CORECT 2
CORECT 2
NOVI BEOGRAD
www.corect2.rs

FRIGOREMONT
FRIGOREMONT
OBRENOVAC

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Da li će projekat "Beograd na vodi" značajno pokrenuti građevinarstvo u Srbiji?
Lepa 23.05.2017.
Da li grad ruši samo nelegalne objekte koji...
Ivan 21.05.2017.
kolika je cena poliuetrerenske pene i kolko...
Nikola Beton 20.05.2017.
Lepo bi bilo da je ovo sto stoji u naslovu ...
Nikolina 19.05.2017.
Molila bih vas cijenu lifta za jednu osobu ...
Faruk 23.04.2017.
Molim vas recite mi kolika je cjena, unutra...