INFONET-468X60-BANNER

Uštedom energije do manjih troškova poslovanja

06.02.2014. | Dnevnik

Novosadsko preduzeće "Energotehnika Južna Bačka" prva je firma u oblasti energetike i peta u Srbiji koja je dobila sertifikat ISO 50001:2011 zahvaljujući kojem će postići energetsku efikasnost u pogledu poslovanja.

- Naša zemlja troši dva i po puta više energije po jedinici društvenog proizvoda od svetskog proseka, a čak četiri puta više od proseka u zemljama u Evropskoj uniji – rekao je pomoćnik direktora "Energotehnike Južna Bačka" Damir Krmpota prilikom dodele ISO sertifkata od Internacionalne sertifikacione kuće CERTOP. - Zato će ovaj sertifikat obezbediti preduzeću racionalno upravljanje energijom i smanjiti troškove poslovanja.

Krmpota  je skrenuo pažnju na činjenicu da je  ET "Južna Bačka" privatno preduzeće i da predstavlja primer uspešne vlasničke transformacije, što je retkost na ovim prostorima. Kako kaže, već dve godine posluje na zahtevnom nemačkom tržištu i izvodi najkompleksnije projekte u oblasti energetike

- Okvirom sistema upravljanja energijom, kojim se definiše standard ISO 50001, uspostavljen je program uštede energije kroz koji se ostvaruje energetska efikasnost i konkuretnije poslovanje. Tako sada "Južna Bačka" uvođenjem ovog standrda, opremom za dijagnostiku i kadrovima može da pruži sve usluge u oblati upravljanja energijom. Svako preduzeće koje ima neraconalnu potrošnju energije iz bilo koga razloga, može da nam se javi i dobiće preporuke za  racionalizaciju  potrošnje – naglasio je Krmpota.

Direktor sertifikacione kuće CERTOP za Srbiju Šandor Tibor  kazao je da su sertifikati koje oni izdaju međunarodno priznata dookumenta i prepoznatljiva  u Evropi, te da njihova kuća zauzima dominatnu ulogu na centralnom i jugoistočnom tržištu Evrope.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;