Šabac: Proširenje vodovodne mreže

13.01.2014. | RTS

Za razliku od nekih gradova u Srbiji, Šabac nema problema ni sa kvalitetom, ni sa količinom vode za piće. Prošle godine, urađeno je oko 40 kilometara nove vodovodne mreže, a u ovoj se planira njeno proširenje i na seoskom području.

Materijal je dopremljen, ugovoreni su izvođači, a radovi bi trebalo da počnu polovinom meseca. Od planiranih 55, samo na seoskom području biće urađeno 23 kilometra nove vodovodne mreže. Radiće se u Štitaru, Prnjavoru, Vranjskoj i Varni.

Direktor JKP "Vodovod" u Šapcu Jovica Damnjanović kaže da vrednost investicija za ovu godine, što će realizovati preko Nemačke razvojne banke na seoskom području i prigradskim mesnih zajednicama u okviru ovih 55 kilometara nove mreže, je negde približno 800 hiljada evra.

U šabačkim selima na gradski vodovod priključeno je oko 800 domaćinstava. Manjim mesečnim obavezama, novi korisnici se dodatno motivišu.

- Grad je odlučio da priključak na mrežu građani mogu da plaćaju na 24 jednake mesečne rate, za one mreže koje su izgrađene iz kredita Nemačke razvojne banke – kaže gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Novi korisnici priključak će dobiti, posle uplate prve rate. Dužina vodovodne mreže na području grada je oko 350 kilometara. Šapčani piju Drinsku vode, a potencijal je dovoljan za snabdevanje još jednog grada iste veličine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Josip 16.07.2018.
Da li se prije početka zidanja zida na beto...
solis 14.07.2018.
Novi Sad je malo ispod radara, ali gradi se...
w 11.07.2018.
Koliko MHE je izgradjeno u evropskoj uniji?...
Goran 07.07.2018.
Molim Vas da mi odgovorite da li neko u Srb...
mirko 07.07.2018.
Mogu li sa namenskim OSB plocama natkriti t...