INFONET-468X60-BANNER

Nova Koraćeva avlija

23.12.2013. | Novosti

Škripu patika, tajac publike pred poslednji tresak lopte ispod koša već je moguće zamisliti na budućem terenu OKK Beograd u Sportskom centru "Radivoj Korać". Završetku grubih radova na temeljima "Žućkove avlije" odbrojavaju se dani, a već 22. marta sledeće godine, na dan osnivanja kluba, paliluski "plavci" dobiće svoju prvu halu u Ulici Zdravka Čelara.

Visok plafon, izbetoniran pod, stepenaste tribine za 480 gledalaca iznad sudijske i medicinske svlačionice uz teren, iznikli su po uzoru na evropske moderne sale, kojima će se pridružiti i ova Žućkova.

- Želeli smo da ispunimo sve standarde savremene sale kako bi naša deca imala najbolje uslove za treniranje i takmičenja – kaže nam Ljubiša Đurović, zamenik predsednika opštine Palilula, koja je i sama stala iza realizacije ovog projekta.

Iako prevashodno namenjena za košarku, visina krova dozvoljava organizovanje i odbojkaških utakmica, a prirodna cirkulacija vazduha i dovoljan izvor dnevne svetlosti učiniće ovaj teren idealnim za svaku disciplinu. Tek sitne detalje čekaju obe svlačionice za igrače, koje razdvaja ceo teren, kao prvo i jedino mesto susreta protivnika na meču. Uz "parket" predviđena je i odvojena teretana za vežbanje domaćina, dok će uprava kluba imati direktan pogled na treninge iz kancelarija na spratu.

- Uz pomoć Zorana Radovića, našeg bivšeg igrača i sadašnjeg funkcionera FIBA, dobićemo parket, kao i potrebne rekvizite. Ako sve bude išlo po planu, sala će biti svečano otvorena na dan osnivanja kluba. JP "Poslovni prostor opštine Palilula" će raspolagati salom, pa će se ona izdavati i za druge sportske klubove, ali i manifestacije – dodaje Đurović, koji je i u upravnom odboru kluba.

Dve decenije naslednici Koraćevog, Nikolićevog,Rajkovićog, Erkićevog i Gordićevog dresa iščekivali su kakva će biti sudbina njihovog terena, koji nije ni izašao iz "sive faze" radova, a već je potpao pod stečaj.

- Opština je otkupila svoj i klupski deo placa od nesavesnog investitora, kako bi deca iz palilulskih škola dobila kutak za sportske aktivnosti. Da je sala kojim slučajem prepuštena stečajnoj masi, bila bi pretvorena u još jedan magacin – objašnjava Đurović, u nadi da će se u jednoj od prostorija sale namenjene za pehare i trofeje slavne istorije OKK Beograd nizati i nove medalje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;