INFONET-468X60-BANNER

Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti dizajniraju „Geberit“ tipku

19.12.2013. | E-kapija

Saradnjom Fakulteta primenjenih umetnosti Beograd i kompanije "Geberit" raspisan je konkurs za idejno rešenje "Geberit" tipke za ugradni vodokotlić Sigma50. Pravo učešća na konkursu imaju studenti FPU.

Konkurs je pokrenut povodom 50 godina ugradnog vodokotlića. "Geberit" predstavništvo za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju, želelo je da ovaj jubilej obeleži na jedan kreativan način i pruži šansu mladim dizajnerima da se oprobaju u dizajniranju jedinog vidljivog elementa ovog vodokotlića – tipke za aktivaciju ispiranja (ispune za tipku Sigma50).

Inače, osnovni dizajn ove tipke delo je Cristopha Behlinga, dizajnera poznatog po radu TAG Heuer satova, saradnji sa kompanijom "Reebok", modnom kućom "Versace", itd.

Studenti imaju slobodu u odabiru materijala i vizuelnog rešenja tipke. Zahtevi koji treba da budu ispunjeni su funkcionalnost, usklađenost forme i vizuelnog rešenja, inovativnost u odabiru materijala, trajnost. Pri tome treba da imaju u vidu da se radi o proizvodu namenjenom sanitarnim prostorijama, samim tim i specifičnim uslovima u kojima će se tipka nalaziti.

Žiri čine profesori fakulteta FPU (sa odseka Unutrašnja arhitektura i odseka Industrijski dizajn) i predstavnici kompanije "Geberit". Tri najbolja rada biće nagrađena, i uz ostale odabrane radove, predstavljena na jednoj od stručnih izložbi tokom 2014.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;