INFONET-468X60-BANNER

Proizvođači izolacionih proizvoda u Srbiji traže bolji tretman

02.10.2013. | Tanjug

Srpski proizvođači izolacionih proizvoda zatražili su danas da domaća preduzeća na tenderima imaju isti tretman kao i strane firme koje konkurišu za isti posao u Srbiji. Preduzaća proizvođača izolacionih proizvoda na bazi poliuretana imaju mnogo problema prilikom javnih nabavki i učešća na tenderima, jer su domaće firme u drugom planu, rečeno je na sednici grupacije tih kompanija u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Prilikom dobijanja poslova, čak se forsiraju strane firme, koje kasnije za izvršenje poslova angažuju mala domaća preduzeća, simbolično ih plaćajući, navedeno je u saopštenju PKS-a. Članice ove Grupacije posebno imaju probleme zbog primene novog zakona o plaćanjima jer, kako je istaknuto, niko nema novca, a svi traže robu. Zbog toga se ulazi u visoka kreditna zaduženja, pa je novac veoma skup i kredit "pojede" svu dobit.

Ukoliko se tako nastavi, preduzećima, članicama ove Grupacije, preti opasnost da potpuno nestanu, a u tom slučaju Srbija će morati da uvozi robu koju oni proizvode. Proizvođači izolacionih materijala zatražili su od nacionalne asocijacije privrede da im pomogne da u kontaktu s Vladom Srbije reše nagomilane probleme, kako bi se sačuvala ova djelatnost koja zapošljava mnogo radnika, navodi se u saopštenju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUMIT
BAUMIT
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

TRITONEX
TRITONEX
KRAGUJEVAC
tritonex.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;