INFONET-468X60-BANNER

Konačno rešen problem vodosnabdevanja u Brodarevu

16.09.2013. | Glas zapadne Srbije

Problem vodosnabdevanja Brodareva traje od kako je izgrađen vodovod, sigurno poslednjih 30-ak godina, međutim kako najavljuje predsednik opštine Prijepolje, Emir Hašimbegović, uskoro će biti rešen. Prema njegovim rečima, beogradsko preduzeće "Eko vodo projekt" uradilo je projekat za izvođenje radova na vodosistemu, a po okončanju istih meštani Brodareva će imati dovoljnu količinu vode.

- Za sanaciju cevovoda neophodnih 15,5 miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava, a rešavanje tog velikog problema je veoma značajno za stanovnike MZ Brodarevo koja je jedna od najvećih u Prijepolju, oko 10 km udaljena od gradskog jezgra – naveo je on u izjavi ističući da će tehnička voda stići do potrošača za mesec dana.

Trenutno se obavljaju poslovi na poslednjoj trasi vodosistema dužine 800 metara, a početkom naredne godine biće nastavljeni radovi do same fabrike vode, kazao je Hašimbegović.

- Cilj je da Brodarevo jednom za svagda dobije vodu na najkvalitetniji mogući način, po najsavremenijim standardima – naglasio je predsednik opštine.

Ovaj novi vododotok je konstantan, napominje on, u pitanju je desna pritoka Lima, Mrčkovačka reka, koja dolazi ispod planine Jadovnik, stabilna je i u najsušnijem periodu, pa će brodarevski vodovod dobijati napajanje sa dva izvorišta. Inače, izgradnjom ove mreže biće omogućeno uredno snabdevanje vodom za oko 5000 korisnika u Brodarevu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;