INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dogodine uređenje parka u Vlajkovićevoj

21.08.2013. | Novosti

Dugo najavljivana rekonstrukcija skvera u Vlajkovićevoj ulici, odnosno parkića iza Narodne skupštine, počeće u aprilu sledeće godine. Nadležni najavljuju da će radovi na rekonstrukciji ove male oaze u centru Beograda trajati oko šest meseci. Iz "Zelenila-Beograd" kažu da je trenutno najveći fokus na uređivanju međustambenih zelenih površina, a da se godišnje sanira oko 100 takvih lokacija.

Prema rečima Gordane Miljojković, iz JP "Zelenilo-Beograd", ovo preduzeće je uradilo idejno rešenje za uređenje skvera u Vlajkovićevoj.

- Sada se definišu i usaglašavaju neophodne intervencije, nakon čega predstoji izrada idejnog projekta, prikupljanje potrebnih uslova i saglasnosti nadležnih preduzeća i Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, kao i saglasnost ovlašćenih lica Narodne skupštine – kaže Miljojković. - Nakon toga, ostaje da se prikupe finansijska sredstva i počne sa radovima. Uzimajući u obzir lokaciju i frekvenciju ovog skvera, realno je očekivati početak sanacije tek u proleće sledeće godine, kako bi se radovi odvijali u kontinuitetu.

Dok se ne krene sa rekonstrukcijom, parkić u Vlajkovićevoj se svakodnevno čisti i održava, a kako kažu nadležni, dečji i parkovski rekviziti su u ispravnom stanju.  Do kraja godine, "Zelenilo-Beograd" planira da sanira dva dečja igrališta na Svetosavskom platou, da u opštini Zvezdara rekonstruiše površine u okviru stambenog bloka između ulica Vojvode Brane, Igmanske, Vojvode Bogdana i Milorada Šapčanina sa ugradnjom novih rekvizita za igru dece.

- Planiramo još da do početka sledeće godine renoviramo zelene površine u okviru stambenog naselja Konjarnik 1, kao i dečje igralište na uglu Subotičke i Ulice generala Mihajla Živkovića – dodaju u "Zelenilu-Beograd". - U parku Banovo brdo, trenutno se radi na sanaciji stepeništa i staza. Taj posao trebalo bi da bude završen do početka septembra. U strogom centru grada, tokom prethodne dve godine, renovirani su svi parkovi, sem Pionirskog.

Nema para za Pionirski park

Još 2010. najavljena je rekonstrukcija Pionirskog parka, nekadašnje Dvorske bašte. Međutim, do danas, planirana sanacija nije urađena. Problem je nedostatak para.

- Projekat rekonstrukcije je uradio Šumarski fakultet još 2007. – kaže Gordana Miljojković, iz "Zelenila". - Početak radova zavisi od sredstava. Do tada redovne negujemo stabla, sukcesivno sadimo nove sadnice, popravljamo i farbamo klupe...

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;