INFONET-468X60-BANNER

“Euro termik”, Schneider Electric-a, uključen u projekte energetske efikasnosti SME sektora

18.06.2009. | eKapija

"Schneider Electric", sa svojim partnerima, među kojima je kompanija "Euro termik" Kraljevo nedavno je za tržište Srbije obezbedio finansijsku podršku za projekte iz oblasti energetske efikasnosti, a koji se odnose na kompenzaciju reaktivne energije. Podrška je obezbeđena sredstvima KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau), nemačke državne razvojne banke, sa sedištem u Frankfurtu.

Za ovu namenu je izdvojeno 5 miliona evra, a kreditna linija se realizuje preko Čačanske banke. Za kredite mogu da konkurišu prvenstveno mala i srednja preduzeća koja su zainteresovana za poboljšanje sopstvene energetske efikasnosti u oblasti kompenzacije reaktivne energije.

Uslovi po kojima se nude ova sredstva u Srbiji su veoma povoljni, a to ilustruje i odluka Čačanske banke da na svom sajtu ove kredite prezentuju u rubrici “Hit Energy krediti”.


Izuzetno zanimljiv model ovog kredita je to što investitor počinje da plaća anuitete kada oseti benefite u poslovanju, i to u visini ostvarene uštede, tako da praktično ovu investiciju kompanija-korisnik finansijski - i ne oseća.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;