INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija vrelovoda u Novom Sadu (video)

19.07.2013. | RTV

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas radove na najznačajnijoj rekonstrukciji vrelovodne mreže koju JKP "Novosadska toplana" izvodi ovog leta u gradu.

Radovi koji se izvode na Bulevaru oslobođenja, preko puta upravne zgrade Elektrovojvodine, obuhvataju rekonstrukciju dotrajale vrelovodne mreže kroz prohodni kanal ispod prelaza na Bulevaru oslobođenja i upravne zgrade Elektrovojvodine, navodi se u saopštenju iz kancelarije gradonačelnika.

Vučević je istakao da, zahvaljujući kapitalnim subvencijama Grada, Toplana rekonstruiše najkritičnije deonice vrelovoda, kako bi građani imali što kvalitetniju i sigurniju isporuku toplotne energije, te da je za tu namenu ukupno izdvojeno 200 miliona dinara, kao i dodatnih 63 miliona dinara iz rebalansa.

"Radovi na Bulevaru oslobođenja, čija je vrednost oko 92.000.000 dinara, su od vitalnog značaja za rad pogona Toplane "Jug" i njene veze sa Gradskom razdelnom stanicom, odnosno Termoelektranom-toplanom, kao i za snabdevanje toplotnom energijom Limana 1 i 2, te Spensa i njegove okoline", rekao je gradonačelnik Vučević.

Direktor JKP "Novosadska toplana" Aleksandar Pribić rekao je da je rekonstrukcija vrelovoda na Bulevaru oslobođenja najveća i najznačajnija investicija Novosadske toplane, u okviru rekonstrukcija koje su planirane između ove dve grejne sezone.

"Zamena vrelovodnih cevi se radi prohodnim kanalom ispod upravne zgrade Elektrovojvodine i prelaza na Bulevaru oslobođenja, tako da tokom radova nema zatvaranja kolovoza i zaustavljanja saobraćaja na ovom delu bulevara velike frekvencije saobraćaja", rekao je Pribić.

Preduzeće "Energotehnika-Južna Bačka", koja je izvođač radova na Bulevaru oslobođenja, menja cevi koje su stare preko 30 godina, jer je u prethodnim grejnim sezonama na ovoj lokaciji zabeležen veliki broj havarija.

Polaganjem predizolovanih cevi nove tehnologije postiže se veća energetska efikasnost i smanjenje gubitaka toplotne energije, što će korisnicima usluga Novosadske toplane obezbediti stabilniju i kvalitetniju isporuku toplotne energije za grejanje. Radovi su počeli 10. juna i trajaće do 10. avgusta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;