INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

ZGOP: Mi idemo u Beč

03.07.2013. | Danas

Novosadska firma ZGOP u restrukturiranju potražuje od Alpine Bau GmbH oko 11 miliona dinara plus kamate i svoje će potraživanje prijaviti nadležnom sudu u Beču. "Nema nam druge", kaže direktor te firme Zoran Stanojević. Dug Alpine prema ZGOP-u nastao je za radove izmeštanja tramvajske pruge kod Careve ćuprije, kaže direktor ZGOP-a.

"To potraživanje smo mi dali kao zalogu za kredit kod AIK banke i Alpina je jedno vreme uredno plaćala svoj dug, tako da smo otplatili dve trećine kredita, a onda je odjednom sa ispunjavanjem svoje obaveze prestala", kaže Stanojević.

ZGOP i AIK banka su preko zajedničkog advokata podneli tužbu sudu. AIK banka se u sporu legitimisala kao umešač. Održano je, kaže Stanojević, više ročišta, a između njih je proticalo po šest meseci vremena, dok najzad prvostepeni sud nije doneo presudu da je potraživanje nesporno, ali da tužilac ZGOP nema aktivnu pravnu legitimaciju nego je tužbu trebalo da podnese AIK banka. Na tu odluku suda ZGOP se žalio Apelacionom sudu pre godinu dana. Do dana današnjeg ta žalba nije rešena iako predstavnici ZGOP-a pažljivo prate situaciju u Austriji i znaju da se već godinu dana najavljuje bankrot Alpine.

"Na ta saznanja smo upozoravali sud, bez rezultata", kaže Stanojević

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;