INFONET-468X60-BANNER

Loznica ponudila "greenfild" lokaciju za izgradnju hotela u Koviljači

18.06.2013. | E-kapija

Banja Koviljača mogla bi da se okiti još jednim hotelom. Da potrebe ima – ima, budući da je ova banja jedan od nosilaca turističke, ali i rehabilitacione ponude zapadne Srbije. Naime, Grad Loznica, kome ova banja teritorijalno pripada, ponudio je "greenfield" lokaciju za izgradnju hotela. Zemljište, površine 83 ara 43 m2, se nalazi u centru Banje Koviljače koja je 6 km udaljena od Loznice.

Početna licitaciona cena parcele je 31.286.250 dinara (oko 300.000 evra). Olakšice na cenu postoje na državnom nivou, a na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije o raspolaganju gradskim građevinskim zemljištem ispod tržišne cene.

Međutim, Grad ne predviđa bilo kakvog investitora, koji bi mogao da gradnjom ovog hotela ispuni svoje arhitektonske želje jer su planom detaljne regulacije utvrđeni tačni kriterijumi za izgradnju hotela. Cilj tih uslova je, naravno, očuvanje autentične arhitekture Banje Koviljače.

Što se dozvoljene spratnosti tiče, hotel može imati prizemlje, dva sprata i potkrovlje. Takođe, uslov je da ovaj turističko-smeštajni objekat ima kapacitet do 250 ležaja.

Investitor je dužan da obezbedi nesmetan pristup za hendikepirana lica, a stepen zauzetosti zemljišta je maksimalno 40%. U obavezi je da omogući i minimalno jedno parking ili garažno mesto na 3 sobe. Takođe, u delu partera na severnoj strani objekta mora se obezbediti prilaz objektu sa minimalnim brojem službenih parking mesta.

U pogledu arhitektonskog oblikovanja, prema Planu detaljne regulacije, objekat treba da se na skladan način uklopi u ambijent banjskog parka i prilagodi arhitekturi starih banjskih građevina.

U postupku pribavljanja odobrenja za gradnju neophodno je pribaviti uslove od Zavoda za zaštitu spomenika kulture kao i saglasnost glavnog arhitekte grada na idejni projekat.

Investitor koji se odluči da izgradi novi hotel u Kraljevskoj banji dobiće od opštine posebne olakšice na cenu naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta. Naime, za svako novo radno mesto investitorima je na raspolaganju popust od 0,3% ali tako da on nikako ne bude veći od 60% ukupne cene. Takođe, postoji mogućnost odloženog plaćanja, na najviše 36 mesečnih rata.

Iz Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj rekli su da zainteresovanih investitora trenutno nema.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;