INFONET-468X60-BANNER

Novo dečje igralište u opštini Čukarica

17.04.2013. | E-kapija

Stambeno naselje u Lješkoj ulici u opštini Čukarica, uskoro će dobiti novo dečje igralište. Radove izvodi JKP "Zelenilo Beograd", a finansira ih grad Beograd. Novo dečje igralište će za podlogu imati specijalnu gumu na kojoj će biti postavljena penjalica sa ljuljaškom, klackalica, njihalica i vrteška.

Umesto ranijeg, biće izgrađen novi betonski zid u dužini od 18 metara na kome će se postaviti drvene lajsne za sedenje, i koji će istovremeno služiti kao ograda jednog dela dečjeg igrališta. Oko ostatka igrališta biće postavljena metalna ograda, a ulaz će biti moguć kroz tri kapije do kojih će voditi staze od betonskih ploča u crvenoj i sivoj boji. Staze će biti oivičene baštenskim ivičnjacima, a duž njih će biti postavljeno 12 betonskih klupa sa naslonom.

- Radovi su započeli sredinom marta, a završetak je predviđen za sredinu maja. "Zelenilo" slične radove izvodi na desetak lokacija u gradu. Najveći su u Bulevaru Mihajla Pupina 201–207, zatim obnova stepeništa i staza u parku na Banovom brdu, sanacija skvera "Vozarev krst" na Vračaru i sanacija platoa i parka u Kakanjskoj ulici u Rakovici – rekla je Gordana Miljojković, predstavnica za medije JKP "Zelenilo Beograd".

Površine oko dečjeg igrališta biće urađene od kamenih ploča. Travnjak će biti formiran na oko 2.000 kvadrata, a zasadiće se i 13 sadnica. Istovremeno, na ovoj lokaciji u toku je i izgradnja duplog kolskog ivičnjaka oko zgrada, kao zaštita travnjaka, ali i same zgrade od erozije zemljišta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;