INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Primena energenski efikasnih rešenja u sistemu ravnih krovova

11.04.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija "Knauf Insulation" zajedno sa "Mapei" u hotelu Holiday Inn, organizovala je stručno predavanje na temu ravnih krovova, "Energetski efikasna rešenja u sistemu ravnih krovova sa aspektima zaštite od požara".

Na predavanju koje je bilo posvećeno profesionalnoj javnosti, arhitektama i građevinskim stručnajcima, prezentovane su prednosti i sistemi slaganih ravnih krovova sa kamenom mineralnom vunom kroz tematske celine: toplotna zaštita – energetski efikasni sistemi, hidroizolacija PVC i TPO membranama, zaštita od požara i zeleni krovovi – savremeni trendovi i rešenja.

"Zeleni ravni krovovi dodatno poboljšavaju kvalitet života kada je u pitanju toplotna i zvučna zaštita. Svedoci smo da nema dovoljno zelenih površina u gradovima, a pogodnosti koje se nude implementacijom ovih krovova nisu zanemarljive. U Nemačkoj koja je lider u razvijanju i primeni ovih krovova u praksi, zakonom je regulisano da se zeleni krovovi što više koriste. Tako u ovoj zemlji sedam odsto krovnih površina čine zeleni ravni krovovi", navela je u ime kompanije "Knauf Inuslation" Anđelina Kuzmanović.

Neke od pogodnosti zelenih krovova jesu i bolje upravljanje atmosferskom vodom, smanjenje uticaja ugljen dioksida i čestica prašine iz atmosfere kao i smanjenje energije koja je potrebna za hladjenje u letnjem periodu.

"Knauf Insulation" je deo Knauf grupacije. Treći je po veličini prozvođač izolacionih materijala u svetu, koji posluje i u našoj zemlji, na teritoriji opštine Surdulica od 2005. godine, kao najveći domaći proizvođač kamene mineralne vune. "Knauf Insulation" danas je jedno od najuspešnijih preduzeća na jugu Srbije, koje neguje društvenu odgovornost prema mestu u kome posluje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;