INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počinje Drugi međunarodni sajam i konferencija zelene gradnje

22.02.2013. | Gradjevinarstvo.rs

U sredu 27. februara u 10 sati u Belexpo centru na Novom Beogradu, biće otvoren Drugi međunarodni Sajam i konferencija zelene gradnje, koji će okupiti veliki broj izlagača i predavača iz celog sveta.

Ova  značajana  međunarodna manifestacija, jedinstvena u regionu, podržana je od Ministrastva građevinarstva i urbanizma republike Srbije, ali i Delegacije italijansko-srpske privredne komore, Američke privredne komore, Nemačke privredne komore u Srbiji, Slovenačkog poslovnog kluba i Konfindustrije – Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji, kao i Ambasade Italije.

Sajamski deo manifestacije okupiće izlagače iz Srbije, Italije, Nemačke, Hrvatske, Crne Gore, Švajcarske, SAD, Australije i Francuske – građevinske kompanije i proizvođače iz srodnih delatnosti, koji će posetiocima sajma predstaviti najnovije trendove u građevinarstvu, kao i rešenja koja se primenjuju u zelenoj gradnji. Ulaz na sajamski deo manifestacije je slobodan i organizatori očekuju veliki broj posetilaca – onih koji se bave građevinarstvom i srodnim granama, ali i onih koji žele da gradeći uštede ili vode računa o kvalitetu življenja.

Konferencijski deo će ugostiti sam svetski vrh zelene gradnje na čelu sa renomiranim predavačima kao što su dva vrhunska stručnjaka zelene gradnje iz Sjedinjenih Američkih Država – Nadava Malina, eksperta za materijale i proizvode u zelenoj gradnji, i Dženivin Kvan, potpredsednika za međunarodne poslove Američkog saveta zelene gradnje. Ambasada Italije je najavila učešće jednog od najperspektivnijih italijanskih arhitekata zelene gradnje, Stefana Ćekota.

„Ovogodišnji sajam i konferencija će se fokusirati na svetske trendove u održivoj gradnji iz oblasti arhitektonskog i inženjerskog održivog projektovanja, upravljanja zelenim investicijama, energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije, upravljanja otpadom, racionalnog korišćenja vode, energetske analize i sertifikacije zgrada“, kaže Marija Golubović predsednik Saveta zelene gradnje Srbije i dodaje da će jedna od ključnih tema Sajma i konferencije zelene gradnje biti i obnova postojećih zgrada u cilju unapređenja kvaliteta života korisnika i održive upotrebe tih objekata.

Zelena gradnja je jedini sektor građevinarstva koji beleži neprestani rast tokom svih prethodnih godina i predstavlja veliku šansu za domaću građevinu i prateće sektore. Zbog toga su obrazovanje i obuka profesionalaca od izuzetne važnosti, a konferencija nudi sve na jednom mestu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

ATM
ATM
SUBOTICA

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;