INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Trsteniku počela izgradnja novog Doma učenika

14.11.2012. | E-kapija

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović svečano je obeležio početak izgradnje novog Doma učenika u Trsteniku. Ukupna vrednost investicije iznosi oko milion evra, a u toku je prva faza radova, za koju je predviđeno 80 dana.

Izvođač radova je kraljevačko građevinsko preduzeće "Ving", a stručni nadzor nad izvođanjem radova poveren je preduzeću "Inženjering Plus Projekt" iz Beograda, koje je i koordinator za zdravlje i bezbednost na radu.

- Reč je o objektu od 2.100 m2, koji će imati suteren i tri etaže – kaže Branko Ristić iz "Inženjering Plus Projekta".

- Dom se gradi uz poštovanje svih zahteva inkluzije, odnosno, biće u potpunosti prilagođen osobama sa posebnim potrebama – dodaje on.

Novi učenički dom imaće 44 trokrevetne sobe sa kupatilom, u kojima će biti mesta za 135 korisnika, učionice, biblioteku, salu za rekreaciju, trpezariju sa kuhinjom, tv salu… Kako je objavljeno, trebalo bi da bude stavljen u funkciju početkom 2013. godine.

Ministar Obradović je istakao da je izgradnja ovog objekta dobar primer decentralizacije obrazovanja i stvaranja jednakih uslova za kvalitetnije učenje i dodao da je reč o ulaganju u budućnost jer "bez ulaganja u obrazovanje, nema bolje, lepše i razvijenije Srbije". On je dodao da je to jedan od 6 objekata koji će biti izgrađeni u Srbiji, u ovoj fazi projekta za unapređenje smeštaja učenika.

Novi učenički dom gradi se pored postojećeg, u kome se može smestiti 74 učenika i studenata.

- Izgradnjom novog doma, smeštaj će biti obezbeđen i za studentkinje i učenice što do sada nije bio slučaj, a i uslovi će, s obzirom da je reč o savremenom objektu koji će biti izgrađen po svim standardima, biti bolji – navela je direktorka Doma Marija Vukićević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;