INFONET-468X60-BANNER

Besplatan softver za proveru energetskog razreda objekata

07.11.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Knauf Insulation je u saradnji sa docentom Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, dr Aleksandrom Rajčićem, razvila softver „KnaufTerm 2 PRO“. Softver je namenjen stručnoj javnosti kako bi njegovi korisnici mogli da provere energetska svojstva zgrade u skladu sa pravilnicima o energetskoj efikasnosti i sertifikaciji zgrada.

Ovaj softver do sada je besplatno preuzelo više od 1.500 korisnika i bio je jedan od osnovnih alata koji je pomogao prvoj generaciji odgovornih inženjera energetske efikasnosti da urade elaborate, odnosno, da kontrolišu rezultate.

„Po evropskim standardima svaka zgrada moraće  da ima svoj energetski pasoš, a od 2020. godine nultu potrošnju energije. Kako bismo taj proces ubrzali i omogućili lakšu primenu novih Pravilnika u Srbiji, Knauf Insulation je podržao razvoj ovog softvera i ponudio ga licenciranim, odgovornim inženjerima za energetsku efikasnost zgrada“ rakao je Tihomir Civkaroski, generalni direktor Knauf Insulation-a.

Pored toga, Ministarstvo građevine i urbanizma, zajedno sa nemačkom organizacijom za tehničku pomoć i saradnju – GIZ, pokrenulo je projekat izrade elaborata energetske efikasnosti i energetskih pasoša za 150 objekata koji se privode kraju u Srbiji. Kako bi izračunali energetske karakteristike zgrada, učesnici projekta su koristili „Knauf Term2 PRO“ softver. On se pokazao kao odličan alat o čemu najviše govori broj onih koji su ga koristili.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;