INFONET-468X60-BANNER

Počela primena programa "Krovovi Beograda"

23.10.2012. | E-kapija

Zgrada u Ulici Čede Mijatovića 1 prva je koja se rekonstruiše i revitalizuje u okviru projekta "Krovovi Beograda". Zgradu su u ponedeljak (22. oktobra 2012. godine) obišli pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković, predsednik opštine Zvezdara Edip Šerifov i predstavnici JP "Gradsko stambeno".

Realizacijom projekta "Krovovi Beograda", biće rešeni problemi prokišnjavanja i kompletnog uređenja svih zajedničkih delova zgrade, piše Beoinfo.

Dejan Živković rekao je da se na konkurs za program "Krovovi Beograda" prijavilo 25 skupština stanara.

- Rekonstrukcija zgrade u Čede Mijatovića 1 dobar je primer kako složni stanari mogu da reše velike, sistemske probleme svoje zgrade. Njihova zgrada biće obnovljena uz korišćenje savremenih i najkvalitetnijih materijala, a samim tim dobiće pasoš energetske efikasnosti, što znači da će biti manja potrošnja energenata za njeno zagrevanje i hlađenje. Kada radovi budu završnjeni, nastavićemo da pratimo potrošnju energije, kako bismo tačno utvrdili kolika je ušteda – rekao je Živković.

- Posebno smo zadovoljni što poznata kompanija "Knauf", koja je domaća a radi po svetskim standardima, upravo na Zvezdari pravi prvu energetski efikasnu fasadu, na ponos građana naše opštine – rekao je Edip Šerifov.

V.d. direktora JP "Gradsko stambeno" Veselin Marković podsetio je da sve troškove rekonstrukcije snosi ovo preduzeće, što će stanarima uštedeti oko 100.000 evra.

- Potpuno ćemo preurediti fasadu i krov i zameniti sve unutrašnje instalacije, a na krovu će biti izgrađena dva stana koja će biti prodata na tržištu. Dobijena sredstva iskoristićemo za obnovu drugih zgrada. Zahtev za učešće u ovom projektu mogu da podnesu sve skupštine stanara u zgradama koje održava JP "Gradsko stambeno". Potrebno je da donesu većinske odluke o ustupanju ravnih krovova ili tavanskih prostora našem preduzeću, a mi ćemo na osnovu projekta i dobijanja građevinskih dozvola napraviti redosled prioriteta i nastaviti akciju – rekao je Marković.

Projekat "Krovovi Beograda" nastao je kao rezultat velikog broja prijava korisnika u vezi sa prokišnjavanjem krovova i fasada.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;