INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sanacija fontane ispred Muzeja „25. maj”

06.07.2012. | Yu Build Srbija

Fontana ispred Muzeja „25. maj” ovih dana se sanira, čime će do sredine septembra Beograd dobiti još jedan vodoskok. Radovi se finansiraju iz gradskog budžeta. Glavnim projektom za sanaciju fontane, koji je izradio Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi”, izvedena su rešenja za vodenu figuru, rasvetu, završnu obradu, sanaciju svih površina od procurivanja, za izgradnju prostorija za smeštaj opreme za recirkulaciju i prečišćavanje, osvetljenje fontane, napajanje pumpi i druge elemente.

Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavlja JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, koje već šest godina obavlja poslove održavanja česama i fontana postavljenih na javnim površinama i u potpunosti je upoznato sa stanjem i potrebama ovih objekata na terenu. Konzervatorski nadzor nad izvođenjem radova obavlja Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Uprava za vode Sekretarijata za komunalne i stambene poslove upravlja javnim fontanama i česmama na teritoriji grada Beograda, a poslove održavanja česama i fontana postavljenih na javnim površinama na području gradskih opština obavlja JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”. Trenutno, u sistemu održavanja nalazi se 117 česama i 33 fontane.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;