INFONET-468X60-BANNER

Dodeljene nagrade časopisa "Arhitekton"

25.05.2012. | E-kapija

Posle uspešno sprovedenog internacionalnog arhitektonskog konkursa za idejno rešenje "Paviljona arhitekture", koji je organizovao časopis "Arhitekton", 17, 18 i 19. maja održana je izložba konkursnih rešenja u Muzeju Kralja Petra I, u Beogradu.

Pored nagrađenih i izabranih radova, na izložbi su prikazani svi radovi pristigli iz preko 50 zemalja sveta. Razmatrajući ukupno 290 radova koji su ispunili propozicije konkursa, žiri, u čijem sastavu su bili arh. Idis Turato, arh. Miodrag Mirković, arh. Marko Stojčić i Alan Tomanić u ime kompanije "Kingspan", je većinom glasova odlučio da Prvu nagradu dodeli mladom arhitekti Dimitriju Bugarskom koji je na jednostavan i efektan način uspeo da odgovori na uslove konkursa i da ostvari prvobitnu ideju Paviljona arhitekture.

Pobedniku je nagradu (u iznosu od 2.000 EUR) uručio Alan Tomanić, regionalni direktor kompanije "Kingspan" koja je kao generalni pokrovitelj podržala ovu manifestaciju.

Takođe, dodeljene su četiri jednakovredne druge nagrade (put u Austriju u trajanju od tri dana, sa obilaskom arhitektonski važnih objekata i posetom fabrike Zumtobel Licht) autorima i arhitektonskim timovima: Rui Dos Reis; Adnan Alagić; Uroš Novaković i Renato Pucci; Olivera Lekić; i jedna treća nagrada (jednogodišnja pretplata i publikacija pobedničkog rada i rada po izboru autora u časopisu Arhitekton) timu: Diego Fagundes, Erica Mattos, Paula Franchi, Romullo Baratto.

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;