INFONET-468X60-BANNER

Novosadski "NS bike" dobija još dva stajališta za bicikle

17.04.2012. | Dnevnik

Radnici "Gradskog zelenila" počeće ove sedmice da uređuju dva nova stajališta za gradske bicikle na Novom naselju i Detelinari, koji će pripadati sistemu za iznajmljivanje bicikala "NS bike". Nakon toga sledi opremanje za koje će biti zadužen "Parking servis".

Prema procenama, novi punktovi za iznajmljivanje bicikala mogli bi da budu gotovi za mesec dana. U "Zelenilu" kažu da su njihovi radnici zaduženi za izgradnju metalne konstrukcije, postavljanje biljaka puzavica i travnjaka sa zaštitnim rasterom.

Nova stajališta nalaziće se na Bulevaru Jovana Dučića kod marketa "Roda" i u Rumenačkoj ulici kod "ABC" centra i biće identična kao i sva ostala. Novina će biti sedalice za decu koje se neće posebno naplaćivati, a kako je nedavno najavio gradonačelnik Igor Pavličić, u dogovoru sa Turističkom organizacijom Novog Sada i Nacionalnim parkom Fruška gora, na raspolaganju će biti i određen broj planinskih bicikala za ture po Tvrđavi i Fruškoj gori.

Za sada je u opticaju ukupno 125 gradskih bicikala, po 14 na svakoj stanici za iznajmljivanje i ima oko 700 registrovanih korisnika. Nijedan bickl do sada nije ukraden, a oštećenja su veoma mala. Cene i uslovi korišćenja isti su kao i prošle godine.

Kako bi mogli da koriste usluge "NS bike" sistema, korisnici su dužni da se uz ličnu kartu registruju na licu mesta. Registracija podrazumeva izradu čip kartice, koja košta 500 dinara i predstavlja jednokratni trošak za korisnika, ali je neograničenog trajanja. Cena iznajmljivanja je 20 dinara za 60 minuta, odnosno 100 dinara za dnevno korišćenje bicikla.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;