INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nova aplikacija za rešavanje komunalnih problema građana

21.02.2012. | E-kapija

Agencija za IT, GIS i komunikacije opštine Inđija pustila je u rad novu aplikaciju pod nazivom CheckIĆ.

Aplikacija CheckIĆ osmišljena je kao sredstvo komunikacije između građana i lokalnih samouprava u Srbiji, kroz prijavljivanje i rešavanje komunalnih problema na teritoriji cele zemlje.

Aplikacija je realizovana iz tri logički odvojene celine:

- Android aplikacija: ovaj klijentski modul služi za slanje poruka lokalnoj samoupravi. Građanin, želeći da prijavi neki komunalni problem (psi lutalice, divlje deponije, kvar javne rasvete...), pokreće aplikaciju kroz koju šalje sms sa opisom problema. Tu se posao građanina, generalno gledano, završava. Android aplikaciju možete preuzeti sa sajta u Download sekciji ili na Android marketu.

- Administratorska web aplikacija: modul kojem se pristupa samo autorizovano (pomoću korisničkog imena i lozinke - svaka lokalna samouprava ima svoje podatke za pristup). Nakon što građanin pošalje SMS sa problemom, on je vidljiv kroz administratorski modul, nakon čega operater obaveštava nadležnu službu o problemu i nakon povratne informacije obaveštava građanina o rešavanju zahteva. Svaka lokalna samouprava, naravno, ima uvid samo u probleme koji spadaju (prostorno) u njenu nadležnost.

- Web aplikacija za pregled: javni sajt (pristup nije ograničen u bilo kom smislu) gde je moguće pregledati sve zahteve, kao i odgovore na iste http://www.checkic.rs

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;