INFONET-468X60-BANNER

Sudbina kompanije "U.S. Steel" biće određena već 31. januara

20.01.2012. | Press

Sudbina kompanije "U.S. Steel" u Srbiji biće poznata 31. januara, kada će u sedištu ove firme u Pitsburgu njeni čelnici odlučivati o daljem poslovanju ili obustavljanju proizvodnje u fabrici, piše Press.

O problemima "U.S. Steel" raspravljalo se i na redovnom sastanku menadžmenta, predstavnika sindikata, lokalne samouprave i Vlade Srbije, kojem je prisustvovao potpredsednik kompanije za Evropu Dejvid Rin Tul. Iako se niko od učesnika sastanka nije oglasio, pominju se tri moguća scenarija. Prema saznanjima Pressa, najgora opcija je gašenje i druge visoke peći, potpuna obustava proizvodnje i povlačenje iz Srbije. Drugi scenario bilo bi otpuštanje oko 1.500 radnika, koji bi dobili otpremninu samo za period od kada je ova kompanija vlasnik železare. Najbolja opcija je da se nastavi sadašnji režim rada, četvorodnevna radna nedelja.

U američkoj firmi već dve godine ponavljaju da nastavlja da se suočava sa brojnim izazovima u Srbiji.

Poznavaoci ekonomskih prilika ističu da su ovakve i slične najave jedan vid pritiska na državu radi dobijanja određenih ustupaka koje bi "U.S. Steel" kao jednom od najvećih srpskih izvoznika, pomogle da premosti ekonomsku krizu na tržištu čelika.

Panika u gradu na Dunavu zavladala je na jesen prošle godine, kada je "procurila" informacija iz centrale u Pitsburgu da "U.S. Steel" poslednjih godina beleži višemilionske gubitke, zbog čega je opstanak kompanije u našoj zemlji doveden u pitanje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;