INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja reciklažnog dvorišta u Trsteniku

17.11.2011. | E-kapija

Uskoro bi trebalo da počne izgradnja reciklažnog dvorišta u Trsteniku što će omogućiti podizanje sistema upravljanja otpadom u toj opštini i otvaranje novih radnih mesta. Ministarstvo životne sredine i Fond za zaštitu životne sredine za radove će izdvojiti 35 miliona dinara.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić je razgovarao sa predsednikom opštine Trstenik, Stevanom Đakovićem o izgradnji reciklažnog centra i obišao je radove na trgu i OŠ Miodrag Čajetinac Čajko. Dulić je naglasio da se ti radovi finansiraju iz Programa pomoći građevinskoj industriji, za koji je Vlada Srbije izdvojila 18 milijardi dinara.

Kroz akciju Očistimo Srbiju za opštinu Trstenik će biti izdvojeno 3,5 miliona dinara, od čega je jedan milion namenjen za uklanjanje divljih deponija, a 2,5 miliona dinara za nabavku kontejnera i komunalno opremanje.

Ministar Dulić je najavio izmene i dopune Zakona o pomoći građevinskoj industriji u uslovima svetske ekonomske krize, napominjući da taj zakon ističe 31. decembra ove godine, te da se vode razgovori sa predsednikom Vlade i ministrom finansija Mirkom Cvetkovićem sa ciljem da se pronađu sredstva da se program produži i sledeće godine.

Predsednik opštine Đaković istakao je odličnu saradnju opštine Trstenik sa resornim ministarstvom. Naveo je da je u toku druga faza uređenja opštinskog trga, koji će centralnom delu Trstenika, nakon trideset godina, dati novi izgled, a OŠ Miodrag Čajetinac Čajko zamenjena je stolarija u vrednosti od 13 miliona dinara, što će povećati energetsku efikasnost u toj ustanovi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;