INFONET-468X60-BANNER

Investicioni projekti opština iz Republike Srpske

27.10.2011. | Tanjug

Opštine iz Republike Srpske ponudile su na Međunarodnom sajmu investicija Investekspo u Novom Sadu više projekata.

Opština Banjaluka predstavila je interesantan investicioni projekat - izgradnju auto-motodroma za takmičenja automobila i motocikala, a koji bi bio spreman i za trke Formule 1. Ova opština traži investitore koji su spremni da ulože i u rekonstrukciju i revitalizaciju tvrđave Kastel čime bi se doprinelo jačanju turističke ponude i kulturno-zabavnih sadržaja Grada. Planirana je i izgradnja Tehnološkog parka, obnova fudbalskog stadiona, sportsko-rekreativnih zona, zone teniskog centra, kao i izgradnja zelenih elektrana radi intenzivnijeg korišćenja obnovljivih izvora energije.

Opština Prijedor predstavila je investicione ponude Industrijske zone Celpak Prijedor i Žitoprerada Omarska, a opština Kozarska Dubica ponudila je projekat Poslovne zone Lipova Greda.

Mrkonjić Grad je predstavio projekte za obnovu Fabrike vijaka Mrkonjić Grad. Bilo bi investirano i u minielektrane, kao i atraktivne lokacije za aktiviranje slobodnih brownfield i greenfield poslovnih kapaciteta za investicone aktivnosti u različite poslovne sektore.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;