INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Niš dogovorio razmenu nepokretnosti sa Vojskom

26.10.2011. | E-kapija

Gradsko veće Niša raspisalo je oglas za otuđenje na lokaciji Bubanjski heroji neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini. Miloš Simonović, gradonačelnik Niša, smatra da je stavljanje u funkciju 15ha zemljišta u kasarni Bubanjski heroji u poslednjih 20 godina jedna od najvećih investicija u Nišu. Gradonačelnik je objasnio da će Niš na toj lokaciji dobiti poslovno-stambeni objekat, a Vojsci će pripasti 21% ukupne stambene površine, odnosno, Vojska time dobija više od 200 stanova za svoje pripadnike.

Simonović kaže da je ovaj model saradnje Vojske Srbije i Grada Niša reprezentativni primer saradnje Ministarstva odbrane i lokalnih samouprava. Zemljište u kasarni Bubanjski heroji posle završene procedure razmene nepokretnosti biće, konačno, u punoj meri stavljeno u funkciju. Gradonačelnik Niša je najavio i dogovor o preuzimanju Doma Vojske za koji je planirano da u potpunosti bude upotrebljen za opremanje kongresnog centra.

Inače, potpisivanjem ugovora između Grada Niša i Ministarstva odbrane konačno je završena procedura razmene nepokretnosti posle čitavih osam godina. Time je Grad Niš postao prvi grad u Srbiji koji je sa Vojskom Srbije okončao proces razmene nepokretnosti.

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;