INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vojska gradi montažne kuće za vojna lica

12.10.2011. | E-kapija

Dragan Šutanovac, ministar odbrane juče je, nakon obilaska pogona za obradu drveta Pilana u Šapcu, koji je u sastavu Vojnograđevinske ustanove Beograd, najavio da će se tu proizvoditi montažne drvene kuće za potrebe aktivnih i penzionisanih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Šutanovac je izjavio da će prve kuće biti postavljene u Valjevu, a da se planira da to bude učinjeno i u drugim gradovima širom Srbije.

Planirano je da se u Valjevu za početak izgradi kompletno naselje sa 50 montažnih stambenih jedinica. Ovo će biti početak novog načina rešavanja stambenog pitanja za bivše i sadašnje pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a isti model stambenog zbrinjavanja biće ponuđen Ministarstvu unutrašnjih poslova i drugim državnim institucijama na lokalnom nivou, kao i predstavnicima lokalne samouprave.

Vojnograđevinska ustanova Beograd do pre četiri godine bila je u gubicima od oko 150 miliona dinara, ali sada pozitivno posluje zahvaljujući Ministarstvu odbrane. Ministar Šutanovac je naglasio da je pogon u Šapcu jedinstven u Srbiji i da trenutno zapošljava više od 70 radnika, a namera Ministarstva odbrane je da se prošire kapaciteti i poveća broj zaposlenih.

Ministar Šutanovac naglašava da se kompletan projekat radi u okviru Ministarstva odbrane koje će njegovom realizacijom uposliti svoje kapacitete i uštedeti novac. "Okvirna cena kvadratnog metra trebalo bi da bude oko 350 evra, ali moguće je da bude i niža, što će zavisiti od broja narudžbina", objasnio je.

Miloš Milošević i Zoran Jakovljević, gradonačelnici Šapca i Valjeva, podržali su projekat Ministarstva odbrane za rešavanje stambenog pitanja kroz nabavke montažnih kuća i ukazali na to da to predstavlja višestruku korist za lokalne samouprave.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;