INFONET-468X60-BANNER

Srpsku fabriku stakla kupuje konzorcijum Glass Industry

13.09.2011. | Economy

U Srpsku fabriku stakla iz Paraćina biće investirano oko 22 miliona evra kada je preuzime novi vlasnik, međunarodni konzorcijum Glass Industry, izjavio je Dušan Bajatović, generalni direktor javnog preduzeća Srbijagas u čijem je staklara trenutno sastavu.

Oko 35 miliona evra biće plaćeno Srbijagasu, što je 10 miliona više od troškova koje je to preduzeće imalo na osnovu isporuka gasa staklari, rekao je generalni direktor Bajatović Tanjugu u Novom Sadu ranije ove nedelje. Bajatović je naglasio da se staklara ne prodaje starom vlasniku, već je reč o Rubin Industry, firmi koju je formirala bugarska Prva korporativna banka i koja je u sastavu Glass Industry. Taj aranžman je dobar, konstatovao je Bajatović.

Generalni direktor Srbijagasa je rekao da je planirano da ukoliko bugarski investitor ne realizuje dogovorena ulaganja u roku od godinu i po dana, staklara bude vraćena Vladi Srbije. Za otkup potraživanja od banaka i od Fonda za razvoj biće obezbeđeno 10 miliona evra, a po četiri miliona treba da daju država i bugarski partner za socijalni program, napomenuo je Bajatović koji je naglasio da bugarski partner zahteva da broj radnika bude smanjen na 800 ljudi.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;