"Lafarge" postao stoprocentni vlasnik beočinske cementare

09.09.2011. | eKapija

Multinacionalna kompanija "Lafarge" postala je stoprocentni vlasnik Beočinske fabrike cementa (BFC) u koju je investirala više od 100 miliona evra, izjavio je danas generalni direktor "Lafarge BFC" Kostin Bork (Costin Borc).

Bork je na obeležvanju 172. godišnjice rada cementare rekao da je "Lafarge" preuzeo sve akcije od manjinskih akcionara sa kojima je u proteklih devet godina uspešno sarađivao.

Beočinska cementara je prodata "Lafarge" 2002. godine i od tada je, prema rečima uprave, učestvovala u brojnim velikim projektima poput izgradnje mostova kod Beške i na Adi u Beogradu i Avalskog tornja.

Pokrajinska sekretarka za graditeljstvo Dušanka Sremački kazala je da je građevinarstvo najvažnija privredna delatnost u Srbiji, a da je "Lafage" jedna od najboljih kompanija u toj oblasti, koja poštuje domaće zakonodavstvo i svetske standarde.

Ona je ocenila da je privatizacija BFC jedan od primera veoma uspešne privatizacije kakvih je u Srbiji veoma malo.

Predsednik opštine Beočina Bogdan Cvejić rekao je da je ta opština zajedno sa kompanijom "Lafage BFC" uspešno realizovala projekat Biznis parka i najavio da će u tom parku uskoro početi da posluju dve kompanije koje će u ovoj i u sledećoj godini zaposliti ukupno 300 radnika. Cvejić nije precizirao o kojim kompanijama je reč.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Ovo je predivno, Koliko god se držali priro...
Ja 02.10.2018.
Zaboravili su samo jednu sitnicu TERMITI�...
Ljiljana 16.09.2018.
Gde pronaci ovakvo kamenje? Imate li prepor...
Zoran Ciric 10.09.2018.
Lepo to zvuci nekome ko nema veze sa poslom...
emi 10.09.2018.
ovaj zakon ce verovatno sredinom veka biti ...